Disciplina Marketing - cercetari de marketing

Trimis la data: 2013-01-04
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 7.76 / 10
Downloads: 1
Autor: bgd.bgd
Dimensiune: 23kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Analizand datele obtinute din randul tinerilor, consider ca ipotezele de cercetare se verifica astfel :Consumul de substante este preponderent in randul elevilor de liceu, in special al baietilor, mai putin al studentilor, din mediul urban, in diferite momente ale zilei, accesul fiind de la magazinele din aria liceelor, din dorinta de a-si crea o imagine.
Trebuie remarcat ca, desi relatiile tinerilor (elevii si studentii) cu parintii sunt descrise ca fiind "normale", lipsa comunicarii si a neincrederii ii determina sa ia decizia de a-si rezolva problemele singuri, consumul de substante fiind un factor determinant in crearea senzatiei de omniscienta. De asemenea, se poarta paradoxal : sunt constienti de riscurile implicate de acest comportament dar considera ca nu au o motivatie puternica pentru a renunta la consum.

Mentinerea dorintei de consum este sustinuta de problemele personale, lasitate, neincredere, lipsa vointei, teama de viitor, dependenta sau noul mod de distractie (senzatii tari), recomandat si prietenilor, in ciuda efectelor negative resimtite.Nu exista o rezolvare a intregii probleme, posibilele solutii ar fi interzicerea lor si pedepsirea celor care vand aceste "substante", consilierea si tratamentul celor care au consumat, deschiderea unor clinici de dezintoxicare specializate, precum si accentul pus pe crearea unor legaturi de incredere puternice familiale.

1.Realizarea unui profil al tinerilor adolescenti consumatori ai acestor substante. (cu varste cuprinse intre 14 si 25 de ani)
2.Studierea fenomenului "etnobotanic" prin prisma consumatorilor.
3.Studierea cauzelor (motivatii si factori determinanti) consumului de plante etnobotanice.
-parerea despre sine
-relatia cu familia, prietenii, scoala

4.Studierea efectelor in urma consumului de plante etnobotanice
-efecte fizice
-efecte psihice

5.Studierea atitudinii tinerilor fata de consumul de plante etnobotanice.
-locul preferat de achizitie
-criterii de achizitie
-substante predominante
6.Studierea masurilor cunoscute de respondenti privind informarea.
7.Metode de prevenirea a consumului si tratare a consumatorilor.Pentru a cunoaste opiniile tale despre plantele etnobotanice in general , te rugam sa participi la acest sondaj de opinie . Te asiguram ca raspunsurile oferite vor ramane confidentiale .
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.