Discurs Truman

Trimis la data: 2015-04-15
Materia: Stiinte Politice
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.80 / 10
Downloads: 0
Autor: adriana_balan_ionela
Dimensiune: 20kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Gravitatea situatiei cu care se confrunta lumea astazi necesita aparitia mea in fata unei sesiuni comune a Congresului. Politca externa si securitatea nationala ale acestei tari sunt implicate.
Un aspect al situatiei actuale, pe care eu vi-l prezint, pentru a-l lua in considerare si a decide, priveste Grecia si Turcia [...]
Insasi existenta statului grec este astazi amenintata de activitatile teroriste ale catorva mii de oameni inarmati, condusi de comunisti, care sfideaza activitatea guvernului intr-un numar de puncte, in special de-a lungul granitelor nordice.
O comisie numita de Consiliul de Securitate al Natiunilor Unite investigheaza in momentul de fata conditiile perturbatoare din nordul Greciei si pretinsele violari de granita de frontiera dintre Grecia, pe de o parte, si Albania, Bulgaria si Iugoslavia, pe de alta. Intre timp, guvernul grec este incapabil sa stapaneasca situatia. Armata greaca este mica si modest echipata. Ea are nevoie de ajutoare si de echipament, daca se doreste sa se restaureze autoritatea guvernului peste tot teritoriul grecesc. Grecia trebuie ajutata, daca se doreste ca ea sa devina o democratie capabila sa se ajute singura si sa se respecte.

Statele Unite trebuie sa furnizeze aceasta asistenta. Noi am extins deja pentru Grecia anumite tipuri de sprijin economic, dar acestea sunt inadecvate situatiei. Nu exista nici o alta tara careia sa i se poata adresa Grecia democratica. Nici o alta natiune nu este doritoare si capabila sa furnizeze sprijinul necesar pentru un guvern grec democratic. Guvernul britanic, care a ajutat si ajuta Grecia, nu mai poate oferi ajutor economic si financiar suplimentar dupa 31 martie. Marea Britanie se gaseste in situatia de a reduce sau a lichida angajamentele ei in anumite parti ale lumii, inclusiv in Grecia.

Am luat in considerare cum ar putea interveni Natiunile Unite in aceasta criza. Dar situatia este atat de urgenta, incat necesita o actiune imediata, iar Natiunile Unite si organismele sale aferente nu se afla in pozitia de a putea oferi acel ajutor care este necesar.
Este important de observat ca guvernul grec a cerut ajutorul in utilizarea eficienta a asistentei financiare si de alta natura pe care noi o putem acorda Greciei, precum si in imbunatatirea administratiei sale publice.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.