Dislalia - Plan de interventie personalizat

Trimis la data: 2016-04-03
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 8
Nota: 8.36 / 10
Downloads: 0
Autor: yo.nicko
Dimensiune: 262kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Tipul de interventie specializat:
-dezvoltarea abilitatilor de comunicare, corectarea deprinderilor de vorbire necorespunzatoare;
-stimularea copilului de a intra in relatie si de a comunica cu ceilalti copii si cu adultii;
-formarea unor deprinderi elementare de autoservire si de comportament, in vederea integrarii in activitatea instructiv-educativa a grupei si gradinitei;
-consilierea parintilor.
PLAN DE INTERVENTIE PERSONALIZAT

In realizarea acestui program am pus accent pe unitatea si continuitatea activitatilor de la gradinita in familie, actionand in urmatoarele directii, in colaborare cu prof. logoped, bazandu-ma pe metode si srategii centrate pe copil, in functiede particularitatile lui:

1.realizarea unor exercitii de gimnastica articulatorie:

Exercitii de mobilitate pentru maxilar si mandibula: jocul "Mic-mare":copilul se ghemuieste , apoi, la ridicare, inspira pe gura si cu voce puternica si gura larg deschisa striga "Uraa!";executa miscari laterale de mandibula stanga-dreapta;exercitii de asezare a dintilor de sus pe buza de jos si a dintilor de jos pe buza de sus.

Exercitii pentru mobilitatea buzelor:sugerea buzelor pe rand, apoi una sub alta;se fac buzele trompa, se misca la stanga, la dreapta, se rotesc;stranutul calului; miscarea ambelor buze incordate puternic.etc.

Exercitii pentru gimnastica limbii:lipirea limbii de cerul gurii si desprinderea ei cu zgomot;gura usor deschisa si miscari laterale ale varfului limbii, care va atinge alternativ colturile buzelor;exercitii ritmice insotite de silaba la,de exemplu lo-la,la-la;limba miscata de la un colt la altul al gurii (imita cu vocalizare lingurita in paharul cu ceai);
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.