Dislexia

Trimis la data: 2006-09-10
Materia: Psihologie
Nivel: Facultate
Pagini: 4
Nota: 7.27 / 10
Downloads: 468
Autor: Dana
Dimensiune: 20kb
Voturi: 19
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dislexia este o boala dificil de diagnosticat. Exista multi factori pe care psihologul sau alti specialisti ii iau in considerare pentru a diagnostica aceasta dizabilitate.Testarea determina nivelul functional de citire al copilului si il compara cu potentialul sau de citire, care este evaluat cu ajutorul unui test de inteligenta.Copilul trebuie sa doarma bine in noaptea de dinaintea testului si sa manance bine dimineata. Daca testul are loc in scoala, profesorul poate pregati copilul discutand despre persoana care va veni si va lucra in mod special cu copilul. In cazul copiilor mici, psihologul poate vizita clasa copilului inainte de test, astfel incat copilul sa se familiarizeze cu psihologul.
Dislexia este o boala dificil de diagnosticat. Exista multi factori pe care psihologul sau alti specialisti ii iau in considerare pentru a diagnostica aceasta dizabilitate.Testarea determina nivelul functional de citire al copilului si il compara cu potentialul sau de citire, care este evaluat cu ajutorul unui test de inteligenta.

Copilul trebuie sa doarma bine in noaptea de dinaintea testului si sa manance bine dimineata. Daca testul are loc in scoala, profesorul poate pregati copilul discutand despre persoana care va veni si va lucra in mod special cu copilul. In cazul copiilor mici, psihologul poate vizita clasa copilului inainte de test, astfel incat copilul sa se familiarizeze cu psihologul.


In afara de ceea ce poate oferi scoala, exista tratamente alternative disponibile in afara mediului scolar. Desi tratamentele alternative sunt recomandate de obicei in afara celui din mediul scolar, exista putine studii care sa sustina eficienta acestor tratamente.

In plus, multe dintre ele sunt foarte costisitoare, iar parintii frustrati de problema copilului pot fi usor indusi in eroare de un eventual tratament scump care suna atractiv.

Poate cel mai important aspect al oricarui plan de tratament este atitudinea. Copilul va fi influentat de atitudinea adultilor din jurul lui.

Dislexia nu trebuie sa devina o scuza pentru evitarea scrisului. Intrucat cerintele scolare sunt prea mari in cazul unui copil cu dislexie si il pot obosi, reprizele de teme trebuie impartite in „portii” adecvate. In timpul orelor si al temelor de acasa trebuie incluse pauze frecvente.

Copilul trebuie sa primeasca sustinere pentru efortul pe care il face, la fel ca si pentru realizarile sale. Trebuie cautate si utilizate alternative la temele scrise tradiționale.

Profesorii invata sa ofere elevilor informatiile intr-o varietate de moduri, care nu numai ca sunt mai interesante dar si ajuta elevii, spre a invata astfel mai bine folosind diferite tehnici.

Tehnologia interactiva ofera elevilor moduri interesante de a transmite un feedback asupra lucrurilor pe care le-au invatat, in contrast cu temele tradiționale care se fac cu creionul pe hartie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.