Disparitia animalelor - studiu

Trimis la data: 2010-05-18
Materia: Biologie
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.16 / 10
Downloads: 637
Autor: Stefan ursu
Dimensiune: 6kb
Voturi: 17
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Studiul arată că 10% din cele 1,9 milioane de specii sunt ameninţate cu dispariţia. Dintre acestea, 9,2% sunt specii vertebrate importante. 20% dintre mamfiere sunt în pericol, precum şi 12% dintre păsări, 5% dintre reptile, 4% dintre peşti şi 29% dintre amfibieni.“Avem nevoie de aceste informaţii esenţiale pentru a proteja mai bine biodiversitatea de ameninţări precum speciile invadatoare, pierderea habitatului şi schimbările climatice”, a declarat Peter Garrett, ministrul australian al Mediului, Patrimoniului şi Artelor.
Pinguinii africani si pasarile flamingo, la un pas de disparitie
Daca nu-i omoara schimbarile de clima, ii nimicim noi. Organizatiile pentru protectia mediului avertizeaza ca pinguinii africani sunt la un pas de disparitie din cauza pescuitului intens din zona si a poluarii.

In 2008, existau per ansamblu 28.000 de perechi implicate in reproducere pe toata coasta sud-africana. Ceea ce inseamna un declin de 70% al populatiei de pinguini in ultimii 50 de ani.Lauren Waller, expert fauna

Pinguinii sunt una dintre cele mai surprinzatoare aparitii de pe continentul african, chiar daca nu se mai numara cu milioanele, ca altadata.

Din cauza pescuitului intens, pinguinii nu mai gasesc hrana in apropierea tarmului si inoata dupa ea, pana la 25 de kilometri in larg. Sunt expusi astfel oboselii, furtunilor si animalelor de prada.
Pasarile afectate de contaminarea cu petrol sunt de cele mai multe ori deshidratate, pentru ca petrolul face ca penajul lor sa nu mai fie impermeabil, asa ca pinguinii nu mai inoata in ocean si ajung sa moara de foame si de sete.

Dincolo de Atlantic, in America de Sud, ecologistii sunt ingrijorati de pasarile flamingo. Ele depind de lagunele sarate care impanzesc muntii Anzi la 5.000 de metri altitudine.
Pasarile flamingo capata culoarea roz datorita unor crustacee cu care se hranesc, numite artemia.

Flamingo indura diferente de temperatura de la - 30 de grade la peste 40 de grade Celsius. Problema lor este apa tot mai rara din cauza exploatarilor miniere. Oamenii o folosesc la gasirea zacamintelor de litiu si o varsa inapoi in lagune, gata poluata.
Specii pe cale de dispariţie în CanadaÎn fiecare an, din ce în ce mai multe animale şi plante devin în pericol de a fi extincte. Astăzi sunt 585 specii pe cale de dispariţie în Canada, conform Comitetului ştiinţific cu privire la statutul vieţii sălbatice pe cale de dispariţie în Canada.

Cele mai recente specii de animale în pericol sau pe cale de dispariţie, adăugate în aprilie 2009 includ:Cufundarul cu corn: după ce a persistat aproape un secol, populaţia pe cale de dispariţie din Insulele Magdalen a demonstrat recent o scădere, atât în numărul populaţiei, cât şi în aria de ocupaţie. Cambula americană: probabil cândva cel mai abundant peşte plat în Atlanticul de nord-vest şi acum pe cale de dispariţie, declinul acestei specii este datorat în mare parte pescuitului peste măsură.

Fluturele de pe plaja Edward: singurele două habitate ale acestei specii, pe coasta Insulei Vancouver şi două golfuri adiacente, sunt în pericol din cauza speciilor care au invadat spaţiul şi activităţilor recreaţionale. Ameninţările cu extincţia sunt în creştereMulţi cercetători cred că rata pierderii este mai mare acum decât în oricare altă perioadă din istorie.

În prezent, una din opt păsări din lume sunt in pericol de a fi extincte, iar din 428 specii de păsări care se înmulţesc în mod frecvent în Canada, 60 sunt clasificate în pericol. Una din opt specii de plante din lume sunt pe cale de dispariţie, iar 23% din mamiferele lumii sunt în pericol de extincţie.

Marea majoritate a crecetătorilor sunt de acord cu faptul că activitatea umană cauzează o deteriorare rapidă a biodiversităţii. Pierderea habitatelor sălbatice, de la extinderea de aşezări umane, minerit, agricultură şi a poluării distruge ecosistemele, tulbură echilibrul naturii şi împinge multe specii spre extincţie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.