Diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca

Trimis la data: 2011-01-10 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 32 Nota: / 10 Downloads: 12
Autor: Nitu alina Dimensiune: 50kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Referat despre Diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca
Dezvoltarea si multiplicarea activitatilor ban care, indeosebi in ultimii ani a impus noi abordari in structura si notiunea produselor si serviciilor bancare oferite de bancile existente pe piata de profil.
Prezenta lucrare, "diversificarea produselor si serviciilor bancare", este structurata pe 5 capitole, si un studiu de caz. Primul capitol se refera de tipurile de produse si servicii oferite de bancile de retail. In cadrul acestui capitol se mai fac referiri si la principalele tipuri de depozite, modul in care se crediteaza o societate comerciala , dar si o o persoana fizica, dezvoltarea tehnologiei pentru produsele de retail banking.

Referat despre Diversificarea produselor si serviciilor bancare la o banca

Cel de-al doilea capitol , referitor la corporate banking , priveste produsele si serviciile bancare oferite personelor juridice.

Al treilea capitol cuprinde diversitatea gamei de produse si servicii oferite de activitatea bancara privata.

Al patrulea capitol se refera la tipurile de operatiuni care se desfasoara in cadrul universal banking, iar cel de-al cincilea capitol se refera la functiile si oferta unei banci de investitii.

Studiul de caz este elaborate in scopul de a se implementa in mod concret notiunule teoretice din cadrul lucrarii, istudiind diversitatea produselor si serviciilor bancare oferite de Societatea bancara Reiffeisen.

Lucrarea de fata reprezinta doar un mic pas in intelegerea notiunilor referitore la spectrul larg de sevicii si produse bancare existente in cadrul pietei de profil, dar intelegerea lor este cu siguranta preambulul unei aprofundarii in tot ceea ce tine de vastul domeniu bancar.

DIVERSIFICAREA PRODUSELOR SI SERVICIILOR BANCARE
Societatile bancare efectueaza o diversitate de operatiuni sub forma produselor si serviciilor bancare . Acestea sunt diferite de la o societate bancara la alta , succesul unei banci si profiturile acesteia fiind determinate de tipurile de produse si servicii bancare, de simplitatea tehnicilor si procedeelor de lucru specifice, operativitatea si promptitudinea serviciilor. Cu alte cuvinte, fieacare societate bancara trebuie sa-si asigure succesul pe piata bancara prin produsele si serviciile ce le ofera clientilor sai, pe baza unei management efficient, realizat pe baza de programare, creare de premise provocare.

Principalii factori care afecteaza dezvoltarea unei societati bancare si diversificarea produselor si serviciilor oferite sunt :
- capitalurile si fondurile proprii utilizate de banca;
- reteaua de filiale, sucursale si agentii;
- reglementarile guvernamentale;
- deciziile conducerii bancii.

Produsul bancar cel mai important al unei societatii il constituie creditul acordat clientilor lor (persoane juridice sau fizice), pentru satisfacerea unor nevoi de finantare a unor activitati productive sau de consum.

Domeniile in care, in functie de produsele si serviciile oferite, se specializeaza societatile bancare, sunt :
1. Retail banking
2. Corporate banking
3. Private banking
4. Universal banking
5. Investment banking

1. RETAIL BANKING
Produsele si serviciile societatilor bancare care se incadreaza in aceasta specializare , specifice pentru persoane fizice sunt: constituirea de depozite sub diverse forme, care pot fi diferite de la o societatea la alta , acordari de credite, emiteri de carduri, alte produse si servicii.

1.1 Principalele tipuri de depozite sunt :
a) Conturi curente/conturi prin cec-uri ; ofera de obicei o rata mica a dobanzii sau sunt fara dobanda si reprezinta o sursa de fonduri cu cont redus pentru banca . Motivul dobanzii mici sau lipsei acesteia este satisfactia oferita clientilor prin efectuarea unor servicii pentru acestia prin banca , cum ar fi:primirea chitantelor, achitarea facturilor, etc.

b) Conturile de economii; sunt conturi la vedere , ca si conturile curente, dar ofera o rata a dobanzii si sunt reglate in mod diferit. Conturile pentru economii au o semnificatie diferita pentru banci , deoarece ele reprezinta depozite pe termen medius au lung . In cazul firmelor, conturile de economii sunt folosite in multe scopuri, ca de exemplu:
-depozite de la o zi la alta (over night)
-plati de salarii

Pana de curand bancile nu au oferit multe servicii proprietarilor de conturi de economii. Totusi datorita concurentei , ulterior bancile au inceput sa ofere multe servicii detinatorilor de conturi de economii, cum ar fi:
-expedierea unui extras de cont lunar, furnizand o prezentare de cont analitica a modificarilor care au avut loc in cont.
-capacitatea de a plati anumite obligatii ale proprietarului ape baza acestiu cont
servicii bancare prin telefon

c) Conturi cu termen fix; sunt acele depozite la termen care nu se pot palti inainte de scurgerea unui anumiit interval de timp. Datorita faptului ca ele nu se pot palti in orice moment in care ar dori detinatorul , aceste conturi aduc un venit mai mare prin rata dobanzii in comparative cu conturile de economii. Ele pot fi utilizate drept garantie la un credit.

d) Certificate de depozit; nescesita o suma minima de bani ce trebuie depusa pe o anumita perioada de timp, care este de obicei mai lunga decat cea pentru depozitele pe termen fix.

e) Acorduri de rascumparare ; acest cont seamana cu un cont de deposit , deoarece esenta acestei tranzactii consta in afptul ca , societatea se obliga sa-si depuna banii la banca pentru o anumita perioada de timp cu un profit fix.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.