Documentatia pentru programul BREADTH

Trimis la data: 2013-08-30
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 7
Nota: 8.34 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 56kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Programul calculeaza masura domeniului si micro-tensiunea din latimile integrale a cel putin doua profile "pur" fizice (mai ales, specimen) largite de difractie a liniei. Pe langa asa-numitele metode clasice simplificate de latimi-integrale (descrise in [1]), programul calculeaza tensiunearadacina-intermediara-patrata (RMSS) si atat aria cat si masa voluminoasa a domeniilor in conformitate cu metoda [2] "dublu-Voigt", care este echivalenta cu abordarea Warren-Averbach. Aceasta metoda este explicata mai bine in [3-6] iar aplicatia sa in [6-9]. Aici sunt date formule de baza si formatul fisierelor de intrare si iesire. Toate sunt fisiere text ASCII de citire si scriere de catre I/O formatate.
Pentru a determina necunoscutele .. , ..., ... si..., trebuie sa avem la dispozitie datele pentru cel putin doua reflexii. Daca avem datele pentru mai mult de doua varfuri, necunoscutele sunt calculate cu ajutorul fixarii liniare a patratelor-minime.

Comentarii
- Daca datele de intrare sunt date de functii pseudo-Voigt sau Pearson-VII, parametrii FWHM si sunt transformati in si ai functiei corespondente Voigt in conformitate cu aproximarile date in [10-12]. Unii dintre algoritmi dau erori exagerate mai ales ale lui la limita lui Lorentz.

- Daca nu exista date decat pentru doua varfuri sau daca cel putin o eroare a lui si este egala cu zero, fixarea este masurata de reciproca variatiei. Acest lucru face referire doar la determinarea parametrilor dubli-Voigt. Fixarea parametrilor de evaluare din metodele simplificate ale latimilor-integrale nu este masurata in nici o situatie, deoarece acuratetea ei este scazuta.
- Valoarea minima a latimii integrale sau a erorii sale este setata la 10-5 2 grade.
- Lungimea undei (1.5405981 A) este presupusa in toate claculele doar daca nu este definita alta lungime de unda pe linia 2.

-Warren [13] a definit parametrul a3' (marginea celulei ortombice, ortogonala pe planurile difractare) pentru a include toate variatiile observabile in intensitatea varfului. Programul ia cele mai mici varfuri prezente a3'.
-Terminatiile functiei Voigt (sintetizate de la intrarea latimilor integrale ale lui Lorents si Gauss ) sunt eliminate arbitrar la 0.1% din intensitatea maxima a varfului.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.