Documente vamale si proceduri

Trimis la data: 2009-12-29
Materia: Diverse
Nivel: Facultate
Pagini: 25
Nota: 7.61 / 10
Downloads: 191
Autor: Nicolita Cosmin
Dimensiune: 33kb
Voturi: 10
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Accentul in comentariile de fata este pe operatiunea de transport. Nu se incearca sa se dezvolte subiecte de tipul Scutirea de procesare, la marfurile CAP etc., intrucat acestea sunt proceduri de destinatie si in principal nu au nici o influenta asupra deplasarii marfurilor dupa inceperea cursei. Si nici nu este o cerinta a programei (programului de curs).Verificati si reverificati toate documentele vamale si celelalte acte inrudite.
La 1 ianuarie 1988 peste 100 de formulare de export, tranzit si de import care fusesera utilizate in Piata Comuna au fost inlocuite, de catre Documentul Administrativ Unic (SAD). Documentul SAD care incorporeaza sistemul declaratiei comunitare de tranzit da posibilitatea combinarii declaratiilor de export, tranzit si import intr-o singura forma in opt parti, care poate fi utilizata pentru toate cele trei scopuri, desi procedurile de export, import si tranzit sunt individuale.

Ca o alternativa la utilizarea unui document SAD in opt parti pentru a combina toate cele 3 functii, se pot utiliza documente separate pentru orice operatiune sau combinatie de operatiuni. Aceste posibilitati sunt tratate in detaliu sub titlul "Facilitati de divizare".Forma SAD este un compromis pe care toate guvernele Uniunii Europene si ale EFTA l-au acceptat. Aceasta inseamna ca formularul trebuie sa raspunda cerintelor speciale ale fiecarei autoritati vamale.

In general, tarile din Europa Centrala si de Est au adoptat formularul SAD pentru a fi utilizata in procedurile lor vamale desi numarul de exemplare si datele inscrise nu sunt standardizate.Partea exterioara (pe fata) a formularului cuprinse 56 de casute, dar comerciantul nu va trebui in nici o imprejurare sa completeze toate casutele. De fapt, sunt un numar mare de casute care nu vor fi niciodata completate fie pentru formalitatile de export sau import in Marea Britanie. Pentru export sau tranzit, numar de casute care se completeaza este mai redus decat cel pentru declaratiile de import.

In medie, este greu sa -ti imaginezi un exportator care sa completeze mai mult de 15 sau 20 de casute si uneori chiar mai putine. Pentru operatiunile de import se completeaza in medie 20-25 de casute. Astfel intotdeauna vor fi parti necompletate.Documentul SAD este singurul formular de declarare a exporturilor/importurilor utilizate in comertul dintre oricare din statele membre ale Uniunii Europene si toate celelalte tari din lume. Documentul indeplineste functia "de tranzit" pentru deplasarile de marfuri dintre EU(Uniunea Europeana) si tarile EFTA si de asemenea dintre EU si tarile Visegrad ce se invecineaza cu EU, adica Polonia, Ungaria si Republicile Ceha si Slovaca.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.