Documentele sablon

Trimis la data: 2011-08-30
Materia: Informatica
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 165
Autor: Popescu daniel
Dimensiune: 242kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Aceasta lectie acopera tema documentelor sablon. Utilizarea sabloanelor reprezinta calea cea mai simpla de salvare a timpului dedicat altfel formatarii initiale sau modificarii documentelor.
Mai intai vom analiza modul in care pot fi utilizate sau create documentele sablon. Astfel, vei invata cum sa economisesti timp utilizand un sablon, in locul crearii repetate a unor documente identice sau asemanatoare.Prin accesarea comenzii "Document Office nou" din cadrul meniului "START", poti alege din 10 categorii de sabloane predefinite de autorii Ms Word.

Toate fisierele sablon predefinite se afla stocate pe hard disk in subdirectorul "Templates1033" din cadrul directorului in care se afla instalat programul Word (ex. :Program FilesMicrosoft OfficeTemplates1033). Exemplu: Pentru a realiza o brosura ma pot folosi de sablonul pe care autorii il ofera in cadrul paginii "Publicatii" din cadrul ferestrei "Document Office nou" (Start | Document Office nou).

Pentru a evita formatarea initiala repetata pentru anumite tipuri de documente (ex.: adeverinte, declaratii, anunturi, formulare etc.), iti poti crea singur documente sablon.Realizarea unui sablon este foarte simpla. Prelucrezi documentul ce-ti va servi de model si il salvezi cu numele dorit (Fisier| Salvare ca), alegand din casuta "Tip fisier" optiunea "Sablon document (*.dot)".
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.