Drept administrativ

Trimis la data: 2014-01-07 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 6 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Pisica irina Dimensiune: 18kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Miercurea viitoare curs admin (nu se face in ultima sapt inainte de paste) de la 10-12 S66 (et 2)
Lucrare - contencios si act admin (dupa vacanta)
6. Procedura in fata instantei de recurs
Hotararea pronuntata in prima instanta poate fi atacata cu recurs, recurs care se declara in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.
Referate similare: Drept administrativ - partea I

In forma initiala a legii nr. 554/2004 termenul de recurs era tot de 15 zile, dar curgea diferit in functie de prezenta partilor in sala de judecata astfel, pentru partile prezente termenul de 15 zile curgea de la pronuntare, iar pentru cele care nu fusesera prezente in sala, termenul curgea de la comunicare.Textul de lege a fost modificat deoarece Curtea Constitutionala l-a declarat neconstitutional prin Decizia nr. 189/2006. In prezent el curgand numai de la comunicarea hotararii.

Daca in prima instanta competente sa judece erau sectiile specializate ale tribunalelor si curtilor de apel, dupa criteriile amintite, in recurs regulile de competenta sunt urmatoarele: Recursul impotriva sentintelor pronuntate de tribunalele administrativ-fiscale se judeca de sectiile de contencios administrativ si fiscal ale curtilor de apel.
Recursul declarat impotriva sentintelor pronuntate in prima instanta de curtile de apel se judeca de sectia de contencios administrativ si fiscal a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In judecarea recursului se aplica urmatoarele reguli: recursul se judeca de urgenta si suspenda executarea hotararii pronuntate in prima instanta.Hotararea ramane irevocabila dupa solutionarea recursului sau prin nerecurare.Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care se admit actiunile in contencios administrativ constituie deci titlu executoriu.

Hotararile judecatoresti definitive si irevocabile prin care s-au anulat acte administrative cu caracter normativ sunt general obligatorii si au putere numai pentru viitor. Ele se publica in Monitorul Oficial, partea I sau in Monitoarele Oficiale ale judetelor la cererea reclamantului sau a instantei de executare, fiind scutite de plata taxelor de publicitate.Hotararile judecatoresti se executa in cel mult 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii, daca in cuprinsul acesteia nu se specifica un alt termen de executare.

In cazul neexecutarii hotararii, conducatorul autoritatii publice sau persoana obligata prin hotarare va trebui sa plateasca o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de intarziere. Deasemenea reclamantul poate solicita si despagubiri.
Neexecutarea si nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile constituie infractiune.Sanctiunile si despagubirile in cazul neexecutarii hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile se aplica de catre instanta de executare.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.