Drept economic

Trimis la data: 2011-08-22
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 10
Nota: 9.32 / 10
Downloads: 4
Autor: Miga miga
Dimensiune: 19kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Organizarea si functionarea unei societati comerciale sunt determinate prin contractul de societate si statut(o societate cu raspundere limitata si cu asciat unic necesita doar statul), care se incheie in forma autentica.Administratorii,(sau unul dupa caz) vor elibera la cerere, un certificat constatator al dreptului asupra partilor sociale dar cu mentinerea ca nu se poate servi ca titlu pentru transmiterea drepturilor constatate, sub actiunea nulitatii transmiterii.
Daca in afara de parti socile asociatii sau unul dintre ei se obliga fata de socitate si la prestatii periodice in natura contractul de societate va determina:Continutul;Durata si modalitatile prestatiilor;
Ca prima etapa in demararea constituirii unei societatii comercile cu raspundere limitata este bine sa ne asiguram ca numele dorit a se atribui societatii e unic, si este in conformitate cu LEGEA 26/1991.De aceea se va apela la Oficiul local al Registrului Comertului pentru a verifica ca numele ales societatii comerciale sa nu se suprapuna cu alta denumire de societate.

Se va proceda la achitarea unei taxe de 44 RON, pret in care se poate rezerva numele pentru socitatea comerciala cu raspundere limitata si se va lasa si macheta cu sigla firmei pe care o doresc asociatii.Declaratia tip pe propia raspundere din care sa rezulte persoana juridica nu desfasoara, la sediul social sai ssediile secundare, activitatile declarate pe o perioada de maxim 3 ani.

Persoana juridica indeplineste conditiile de functionare prevazute de legislatie specifica in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor(P.S.I.), sanitar, sanitar-veterinr,protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratie:Daca este cazul, contractul de administrare pentru administratorul persoana juridica(copie), precum ti declaratia data pe proprie raspundere de catre persoanele fizice desemnate sa reprezinteadministratorul persoana juridica(original).

Acte de inregistrare ale fondatorilor persoane juridice(copie, sau dupa caz, copie tradusa si legalizata); hotararea organului statutar al fondatorilor persoane juridice privind participarea la constituirea societatii(original,sau dupa caz,copie tradusa si legalizata); certificatul de bonificatie pentru persoanele juridice nerezidente care participa la constituirea societatii, emis de o banca din tara de origne(copie tradusa si legalizata).

Daca este cazul, avize prealabile prevazute de legile speciale(original);Daca este cazul, imputernicire speciala sau avocatiala pentru persoanele desemnate sa indeplineasca formalitatile legale(original)Dovezile privindplata taxelor legale:taxa judicira de timbru, in original;Urmatorul demers este depunerea capitalului initial de minim 200RON din care maxim 60% poate fi in natura.

Numarul maxim de persoane admise unei societatii comerciale cu raspundere limitata este de 20 de persoane care vor aduce un aport la capitalul initial de minimul 10RON de fiecare.Se va alege o banca potrivita, cu reputatie buna,amplasate convenabil si cu servicii promte.
Se va solicita evaluarea raportului in natura de catre un expert spcializat autorizat, recomandat de banca sau Asociatia Nationala a Expertilor din Romania(A.N.E.V.A.R.) eliberandu-se un certificat de eavluare.

Se va depune la banca diferebta in numerar, pana la completarea capitalului initial prevazut, obtinandu-se un certificat de depunere.Se poate aduce si un aport al asciatilor care pot fi de origine romana sau alta nationalitate in valuta.Bunurile astfel aduse devin proprietatea societatii comerciale noi infiintate.Aportul de capital nu este putator de dobanzi.Dovezile privind efectuarea varsamintelor aporturilor de capital social se poate face dupa caz.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.