Dreptul muncii - 4

Trimis la data: 2014-01-10 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 8 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Rusu Daniel Dimensiune: 20kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Conform art. 29 alin. 2 din Codul muncii modalitatile in care se realizeaza verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanelor care solicita incadrarea in munca se stabilesc prin contractul colectiv de munca aplicabil, statutul de personal - profesional sau disciplinar - si prin regulamentul intern, in masura in care legea nu dispune altfel.

Totusi, ca exceptie, este obligatorie, potrivit art. 31 alin. 2 din Codul muncii, in cazul persoanelor cu handicap (30 de zile calendaristice). Termenul de 30 de zile este majorat la 45 de zile prin Legea nr. 446/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care reprezinta o reglementare speciala raportata la Codul muncii.C). Pe parcursul perioadei de proba, angajatorul nu poate stabili salariatului alte sarcini decat cele obisnuite pentru postul in cauza, respectiv conform fisei postului.

O noua perioada de proba nu poate fi impusa cand, dupa o concediere colectiva, se reia activitatea, dupa mai putin de 45 de zile calendaristice (art. 74 alin. 1 din Codul muncii) si salariatii sunt reangajati pe aceleasi locuri de munca si nici atunci cand salariatul a fost concediat pentru incapacitate medicala (art. 61 lit. c din Codul muncii). Interdictia de a utiliza perioada de proba in aceste situatii decurge din inexistenta vinovatiei celui in cauza la incetarea anterioara a contractului de munca.

Potrivit art. 32 alin. 1 din Codul muncii, pe durata executarii unui contract individual de munca nu se poate stabili decat o singura perioada de proba (intre aceleiasi persoane, pentru acelasi post). Ulterior, daca persoana in cauza trece in alt loc de munca, dar in aceeasi profesie, nu poate fi stabilita o noua perioada de proba.
Prin exceptie, salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba daca: debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie/post sau profesie;- urmeaza sa presteze activitatea intr-un loc de munca cu conditii grele, vatamatoare sau periculoase.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.