Dreptul muncii - 5

Trimis la data: 2014-01-10 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 1
Autor: Rusu Daniel Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Clauza privind felul muncii este prevazuta in Codul muncii si stabileste ocupatia (munca) efectiva exercitata de o persoana potrivit fisei postului intr-o functie sau meserie avand ca temei profesia sa, pregatirea si aptitudinile sale profesionale; in functie de felul muncii, se disting functiile de executie si cele de conducere (despre care fac vorbire dispozitiile art. 277 alin. 1 din Codul muncii).

). Clauza privind locul muncii este prevazuta in Codul muncii. Locul muncii reprezinta acel element care rezulta, in principal, din corelarea localitatii, domiciliului/resedintei salariatului si a sediului unitatii in care se presteaza munca. El poate fi determinat si in amanunt, putandu-se preciza expres daca munca se desfasoara numai la sediul unitatii sau la domiciliul/resedinta salariatului, sau daca se desfasoara prin deplasari in teren frecvente, obisnuite (caz in care cel in cauza este un salariat care poarta denumirea conventionala de salariat mobil).

C). Clauza privind durata contractului este prevazuta in Codul muncii. Durata contractului este, de regula, nedeterminata si, exceptional, determinata - numai in ipotezele limitativ prevazute de lege (stabilite, in principal, de art. 83 din Codul muncii).
D). Clauza privind timpul de munca. a) In acord cu prevederile art. 111 din Codul muncii, timpul de munca reprezinta orice perioada in care salariatul presteaza munca, se afla la dispozitia angajatorului si isi indeplineste sarcinile si atributiile sale, conform prevederilor contractului individual de munca, contractului colectiv de munca aplicabil si/sau ale legislatiei in vigoare.

Durata normala a timpului de munca este, potrivit art. 112 alin. 1 din Codul muncii, pentru salariatii cu norma intreaga, de 8 ore pe zi si de 40 de ore pe saptamana. In cazul tinerilor cu varsta de pana la 18 ani, durata normala si maxima legala a timpului de lucru este de 6 ore/zi si 30 de ore/saptamana (fara diminuarea salariului). Repartizarea sa este, de regula, uniforma (de 8 ore/zi, 5 zile pe saptamana, cu doua zile de repaus). Exista, insa, si exceptii, cum este cazul programului de lucru inegal, situatie in care daca intr-o zi, durata timpului de munca este mai mare de 8 ore, aceasta se va diminua in celelalte zile, fara a depasi, insa, 40 de ore pe saptamana.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.