Dreptul muncii - 7

Trimis la data: 2014-01-10 Materia: Drept Nivel: Facultate Pagini: 11 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Rusu Daniel Dimensiune: 25kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Intre nulitatea contractului individual de munca si incetarea sa exista urmatoarea deosebire: cauza de nulitate este preexistenta sau cel mult concomitenta cu incheierea contractului individual de munca, in timp ce cauza de incetare este intotdeauna ulterioara contractului.
Nulitatea este o sanctiune care lipseste contractul individual de munca de efecte juridice pentru viitor, determinata de neintrunirea uneia dintre conditiile necesare in vederea incheierii contractului respectiv.

Nulitatea este o sanctiune care lipseste contractul individual de munca de efecte juridice pentru viitor, determinata de neintrunirea uneia dintre conditiile necesare in vederea incheierii contractului respectiv.
Constatarea nulitatii se face prin acordul partilor sau, in caz ca realizarea acestui acord nu este posibila, prin sesizarea instantei de judecata.

Efectele nulitatii se produc numai pentru viitor deoarece contractul individual de munca este cu executare succesiva si, pentru trecut, efectele sale s-au produs deja.
De regula, nulitatea este partiala referitoare la acele clauze care contravin unor norme legale imperative, caz in care aceste clauze se inlocuiesc cu dispozitiile legale sau cu cele din contractul colectiv de munca.

Persoana care a prestat munca in temeiul unui contract individual de munca nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzator modului de indeplinire a atributiilor de serviciu. Prin aceasta formulare cuprinsa in art. 57 alin. 5 din Codul muncii se intelege ca plata celui care a prestat munca se face dupa caz: integral, daca munca a fost corespunzatoare in totalitate sau partial, daca intr-o anumita masura munca nu a corespuns.

Pe parcursul executarii contractului individual de munca poate surveni oricand un act aditional care sa determine modificarea acestuia.
Orice modificare a unuia dintre elementele contractuale in timpul executarii contractului individual de munca impune incheierea unui act aditional la contract, intr-un termen de 20 zile lucratoare de la data aparitiei modificarii, cu exceptia situatiilor in care o asemenea modificare este prevazuta in mod expres de lege.

Pana in acest moment - al semnarii actului aditional - salariatul va presta munca in temeiul contractului individual de munca initial. Modificarea elementelor contractuale nu poate fi operanta mai inainte de semnarea actului aditional - amendarile respective intervenind prin chiar incheierea actului aditional.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.