Dumnezeu si natura

Trimis la data: 2013-11-07
Materia: Religie
Nivel: Liceu
Pagini: 15
Nota: 8.22 / 10
Downloads: 0
Autor: emil
Dimensiune: 47kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
O Tu Doamne care ai facut pe Eva din coasta lui Adam, iti multumesc din inima pentru catifelata floare alba de colt pe care cu respect am admirat-o sub un stralucitor soare pe semetele creste ale Pietrei Ceaiului. In drumetii de neuitat am mai admirat creatiile Tale precum lacul Bucura din muntii Retezat splendid in caldarea sa inconjurata de inaltimi in care numai jnepenii mai rezista vitregiilor naturii. Totodata iti multumesc Doamne pentru micutii pisoi care abia au facut ochisori dar se harjonesc pe pieptul meu oferit cu drag.
Potrivit religiei (Geneza) omul este singura faptura modelata de Dumnezeu cu propria sa mana, asadar nu prin cuvant ca celelalte entitati vii sau fara viata. Viata omului s-ar datora suflului divin aplicat modelului tocmai sculptat care, astfel, a capatat viata si un nume: Adam. Asupra soatei sale Eva, Dumnezeu nu a trebuit sa sufle spre ai da viata. A fost suficient ca Eva a fost modelata din coasta vie a lui Adam. O concluzie logica ar fi ca viata, odata instalata intr-o entitate, poate genera viata.

Cu toate acestea, inainte de crearea lui Adam, pamantul intreg fusese populat cu mii de entitati traitoare, care includ deci viata. Este posibil ca viata data vietuitoarelor inferioare sa fi fost conferita si prin cuvantul Divin. Devine insa evidenta o predilectie acordata de Dumnezeu omului, faptura asemanatoare cu El insusi, fata de toate celelalte.

Orice creatie, chiar Divina de-ar fi, are un scop. Viata conferita atat omului cat si multitudinii de vietuitoare clasificate drept plante si animale are un scop, un tel de indeplinit. Geneza precizeaza ca, in bunatatea sa, Dumnezeu a oferit perechii Adam si Eva sa foloseasca toate vietuitoarele dea doua categorie spre a se indestula, fizic sau psihic. Intre acesta fac parte si creatiile care nu detin viata cum ar fi aerul de respirat si apa de baut.

Indestularea fizica, deci mancarea, nu a fost limitata la plante, adica vietuitoare fara posibilitate de deplasare, ci a fost extinsa si la animale cu care omul trebuie sa lupte spre a le vana. Drept indestulare psihica a cerintelor omului Dumnezeu s-a referit la frumusetea pajistii inflorite sau a corului ciripelelor si, de ce nu, gingasia unei singure flori. Chiar si jucausii pui de animale pot constitui o hrana spirituala prin simpla lor privire. Si ei sunt creatii Divine. Totodata Dumnezeu a harazit cuvantul omenesc nu numai pentru intercomunicare ci si pentru exprimarea sentimentelor si ridicare odelor frumosului sau a celor sfinte.

Rezulta ca omul ar fi fiinta cea mai apropiata Dumnezeirii, oricum o vietuitoare de alta categorie, superioara celei a multitudinii creatiilor vii generate prin cuvant. Dar care este scopul pentru care a fost creat?La urma urmei pot fi indreptatit sa compar omul, creat de Dumnezeu cu Sfanta sa Mana cu celelalte elemente vietuitoare de pe pamant create doar prin Cuvant?

Intrebarea nu este retorica si merita un raspuns pe care Biserica il cunoaste dar prin intreaga ei activitate il ascunde. Pur si simplu il ignora. Nu uitati ca Religia Crestina este descrisa de 40 Evanghelii cunoscute, toate originale, printre care si Evanghelia scrisa de Iuda inainte de sinucidere. Numai 4 din ele au fost admise. Se tem popii de adevar? De ce nu, sunt doar oameni.

Sa intram putin in amanunte:Compar un templu megalitic cu un palat si cu o cocioaba. Toate sunt constructii ale omului constituite din caramizi. Difera doar forma si marimea acestor caramizi.Compar aurul, simbolul bogatiei cu plumbul simbolul barbatiei. Desi mult deosebite sunt constructii ale naturii deci direct ale lui Dumnezeu ambele constituite din caramizi, in acest caz atomi. Difera doar forma acestor atomi.Compar un leu cu o musca, vietuitoare, opere directe ale lui Dumnezeu, ambele constituite din caramizi. De aceasta data celule care difera numai prin nucleul lor.

Stiati ca musca, soarecele, leul si omul sunt constituite din celule aproape identice? Nucleul lor are peste 60% din constituenti identici? Curios este ca musca are in nucleu un genom mult mai complicat decat cel al inteligentului om? De fapt este si mult mai dotata. Nu necesita scutece sau pampersi la nastere.Celula, caramida vietii, este cel mai mica entitate care poate poseda viata adica traieste. Viata ei consta in hranire si dedublare adica procreare. Celula creeaza prin dedublare o celula identica ei astfel ca dupa un timp sunt 2 celule apoi 4, 8, 16. In 24 ore o singura celula vie plasata pe un mediu hranitor poate deveni o colonie de miliarde de celule.

Celula este atat virusul gripei atat de periculoasa cat si constituentul ficatului sau crierului uman. Se poate deci construi o colonie de virusi in vederea determinarii antibioticului celui mai eficient, dar si o colonie de celule hepatice (ficat omenesc) in vederea unui transplant.Ca sa nu intru in amanunte plictisitoare omul are aceeasi constituenti ca si toate celelalte animale. Soareci, porci si alte animale sunt astazi folosite de medicina pentru repararea unor organe bolnave ale omului fara sa apara incompatibilitati.

Biblia incepe cu versetul: "La inceput a fost Cuvantul. Cuvantul a fost Dumnezeu iar Dumnezeu este Cuvantul". Nici nu va puteti inchipui cat adevar adevarat contine aceasta fraza. Cuvantul este o forma de energie iar Dumnezeu este energia insasi.Natura, cu exceptia omului, a fost generata prin cuvant si a reusit.

Exceptand faptul ca in unele religii intregul Cosmos deci toate formatiile stelare de pe cer se constituie Dumnezeu, Brahma fiind definit drept Cosmosul insusi, omul si mediul sau de viata, planeta Terra, au un numitor comun fiind strict corelate unul cu celalalt. Religiile de tip Crestin si Mozaic afirma ca omul a fost modelat "de Dumnezeu cu chipul si asemanarea Sa" ceea ce ar pare drept o afirmatie neadevarata daca Dumnezeu nu ar apartine acestei planete.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.