Dunarea

Trimis la data: 2015-04-04
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.98 / 10
Downloads: 0
Autor: danydaniela
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Dunarea, al doilea fluviu ca marime din Europa, dupa Volga, izvoraste de sub varful Kandel (1241 m), din Muntii Padurea Neagra, Germania. In localitatea Donaueschingen, cele doua paraiase Brigach si Breg isi amesteca apele in parcul castelului Furstenberg, pornind catre est, intr-o lunga si aventuroasa calatorie, de aproximativ 2860 km catre Marea Neagra.
La punctul de izvor al fluviului, se afla un complex statuar, reprezentand doua femei, o mama, simbolizand Europa, ce ii arata fiicei sale , Dunarea calea pe care trebuie s-o urmeze .
Dunarea, traverseaza si in acelasi timp uneste, 4 capitale - Viena, Bratislava, Budapesta, Belgrad si 10 state europene: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Iugoslavia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova si Ucraina.

De la izvoarele sale, din Muntii Padurea Neagra si pana la varsare, strabate variate forme de relief care imprima cursului Dunarii cand un aspect de fluviu navalnic de munte, cand un aspect de fluviu de ses, cu ape linistite. De-a lungul a mai bine de doua milioane de ani isi implineste cursul, infruntand mai multe culmi muntoase ale sistemului alpino - carpatic, daltuind peisaje de o rara frumusete, impodobite de om cu numeroase castele medievale sau cu asezari pierdute in vegetatie.

Dunarea curge catre sud-est pe o distanta de aproximativ 2860 km si se varsa in Marea Neagra, fiind singurul fluviu european ce curge de la vest la est. Important drum fluvial international, Dunarea parcurge 10 tari (Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Croatia, Serbia, Romania, Bulgaria, Republica Moldova, Ucraina) are afluenti din alte sapte tari si trece prin patru capitale de stat: Viena, Bratislava, Budapesta si Belgrad.

Transporta anual circa 60 milioane tone aluviuni si 200 miliarde mA� de apa. Prezinta importanta deosebita pentru: navigatie, hidroenergie, piscicultura, fiind totodata si o importanta sursa de apa pentru agricultura, industrie si populatie.Prin Decretul nr. 103 din 7 februarie 1990 au fost sistate lucrarile de aplicare a programului de amenajare si exploatare integrala a Deltei Dunarii, a fost anulat Decretul nr. 92/1983 si au fost oprite oricare alte activitati care ar afecta mediul deltei.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.