Duritatea materialelor

Trimis la data: 2014-05-18
Materia: Fizica
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 10.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Dsaasdas asdasda
Dimensiune: 439kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Duritatea reprezinta proprietatea unui corp metalic de a se opune actiunii de patrundere sub sarcina, in straturile sale superficiale, a unui alt corp mai dur numit penetrator, asupra caruia actioneaza o forta concentrata de apasare F.
Duritatea unui corp metalic, se apreciaza prin valoarea unei caracteristici conventionale, obtinuta in urma unei incercari mecanice nedistructive.
Cele mai raspandite metode sunt cele cu aplicarea statica a sarcinii, prin imprimarea unui penetrator, avand o anumita forma, pe suprafata piesei de incercat. Duritatea se exprima printr-o cifra dependenta de marimea amprentei (urma remanenta lasata de penetrator pe suprafata piesei).Determinarea prin aceasta metoda a duritatii unui material metalic, prezinta particularitatile analizate in continuare.
Valorile obtinute cu penetratoare de diferite diametre si sarcini diferite nu sunt compatibile intre ele. Pentru ca cifra care indica duritatea unui material sa fie aceeasi, indiferent de conditiile incercarii, trebuie asigurata similitudinea geometrica a incercarii, ceea ce implica

(i�A = constant, implica 0,24D
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.