Eckhart Tolle - 5

Trimis la data: 2013-11-13
Materia: Sociologie
Nivel: Liceu
Pagini: 4
Nota: 8.95 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 22kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Si atunci te vei gasi pe tine facand cele mai ciudate lucruri. Te poti afla chiar scriind o carte spirituala, sau sa hranesti un copil infometat. Te poti trezi ca iubesti lumea fara sa mai fi deloc atasat de ea! Iti pasa de ea si in acelasi timp nu te mai afecteaza. Si intr-o zi, cuvintele ,,exista numai constiinta" pot fi spuse de tine, dar atunci vor fi incarcate cu puterea adevarului! Cum sa oprim zgomotul mintii? Daca exista un buton de oprire pe care sa-l folosim? Da, butonul de oprire este puterea prezentului si se gaseste numai in clipa aceasta! Stiu ca deja cunoasteti lucrul asta.
Vad rasarirea spatiului constiintei, ca urmatorul stadiu in evolutia umanitatii. Prin spatiu al constiintei vreau sa spun, starea de a fi complet constienti de lucruri, de sentimentul perceptiei, de ganduri si emotii si de tot ceea ce se intampla in viata noastra. Este un mic curent de trezire si prezenta, ce opereaza in noi, deja! Trezirea implica faptul ca noi nu suntem constienti numai de lucruri, ca si de obiectele si de oamenii din jurul nostru, dar suntem in acelasi timp constienti ca suntem constienti.

Asta inseamna a fi cosntient de ,,eu sunt" care este in afara timpului si fara de care lumea nu ar putea exista. Putem simti si o liniste interioara alerta, in spatele lucrurilor, in timp ce ele se intampla in prim plan. Acesta este neconditionatul - inteligenta adevarata.
Daca suntem constienti numai de obiectele din viata noastra, ramanem captivi in conditionat, captivi in forma, care creaza o separare. Astfel mereu incercam sa schimbam forma sau rezistam la ea intr-un anumit mod.

Apoi cautam din nou lumea formei pentru salvarea noastra. Dar atunci cand suntem constienti de spatiul fara margini al constiintei - constienti ca suntem constienti (nelimitati), atunci devenim liberi, si nu ne mai identificam cu forma, care este egoul - si asa se ridica in noi o constiinta de sine comuna cu intregul, cu Sursa noastra. In acest mod te eliberezi de atasament si de lupta! Asa este. Pentru ca in spatiul constiintei fara limite nu mai este viitor si nici trecut. Exista numai prezentul, si el este intotdeauna liber!

Acesta este ceea ce budistii numesc ,,golul" - nimicul, iar Iisus i-a spus ,,plinatatea vietii"! Este acelasi lucru -... nici-un lucru. Pentru ca este o deschidere spre dimensiunea verticala, care nu are nici-o limita - prezentul nu este niciodata limitat, sau incarcat cu probleme. Problemele au nevoie pentru a supravietui de timp, adica de trecut si viitor.

Daca ne orientam atentia spre trecut sau spre viitor, noi vom functiona atunci intr-o dimensiune orizontala, si astfel apare conflictul intre formele ce deriva din constructiile egoului. Intrarea in dimensiunea verticala cere un grad ridicat de prezenta. Prezenta, e necesar sa fie principala noastra preocupare si atentie! Desigur, avem nevoie de conceptul timpului pentru a functiona in lume. Dar lucrul cel mai important este sa NU ramai limitat si inchis in aceasta dimensiune temporala!
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.