Ecuatia termica de stare

Trimis la data: 2015-05-08
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.76 / 10
Downloads: 0
Autor: Georgiana_T
Dimensiune: 71kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Ec f(P,T,V)=0 →se aplica numai unei stari de echilibrupentru care T si P au valori definite,uniforme in toata masa sistemului
b)Ec nu se poate aplica decat unui sistem omogen in absenta campului electric si magnetic,aceste cazuri impunand introducerea unor noi parametrii.
-Pentru o transformare oarecare ,ec. De stare se poate aplica numai in cazul cand in fiecare stare a transformarii,parametrii T si P au valori definite,deci fiecare stare intermediara corespunde unui echilibru.
Din aceasta conditie decurg imediat urmatoarele
Obs:a)Starile succesive de echilibru intr-o transformare(echilibru)difera intre ele prin variatii infinitezimale ale parametrilor de stare.
Aceste variatii trebuie sa fie suficient de mici pentru a nu fii decelate cu instrumentele de masura cele mai perfectionate.De fapt aceasta observatie va arata in general posibilitatea de trecere de la "conditia matematica de marime infinitezimala" la "conditia fizica de suficient de mic" in raport cu sensibilitatea instrumentala.

b)Deoarece numai starile de echilibru pot fi reprezentate prin puncte intr-o diagrama dintr-un anumit sistem de coordonate,transformarea la echilibru poate fi reprezentata printr-o curba care uneste starile succesive intermediare intre stare initiala si statrea finala
-Astfel intr-o transformare pe care o sufera un sistem "termoelastic"(variaza P,T si V),starile initiala si finala corespund starilor de echilibru 1( )si respectiv 2( )in sistemul de coordonate (P-V-T) rectangulare.

-Este comod sa se utilizeze diagrama (P-V),deci proiectiile ortogonale din spatiu pe planul (P-V) conform fig nr 1.
In cazul cand starile intermediare ale transformarii nu corespund echilibrului,numarul de parametrii de stare,respectiv numarul de parametrii ai transformarii este mai mare si in general acesti parametrii nu pot fi definiti prin anumite valori,astfel incat nu se pot reprezenta in diagrama(P-V-T).

De ex :In cazul indicat pot interveni :timpul,agitarea,geometria sistemului,parametrii care influenteaza schimbul de caldura cu mediul inconjurator si uniformizarea valorilor parametrilor sistemului.
c)Transformarea la echilibru poate fi inversata ca sens de la 1→2 respectiv de la 2→1,numai printr-o modificare infinit mica a parametrilor externi,cu sublinierea ca starile intermediare sunt aceleasi. Din aceasta cauza se utilizeaza denumirea de "transformare reversibila"
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.