Efectul de sera

Trimis la data: 2007-11-05 Materia: Geografie Nivel: Gimnaziu Pagini: n/a Nota: / 10 Downloads: 10
Autor: Dragos Petrescu Dimensiune: 276kb Voturi: Tipul fisierelor: ppt Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Gazul carbonic cel mai important din ciclul carbonului este iofensiv si aduce carbonul pt fotosinteza CO2 sub farma de vapori de apa ,lasa sa treaca undele scurte ala radiatiei solare in atmosfera si absoarbe undele lungi ale radiatiilor Pamantului,ceea ce provoaca o reincalzire a aerului EFECTUL DE SERA. Cresterea pe scara mondiala a consumului de petrol si carbune inca din anii 40 au condus la cresteri substantiale de dioxid de carbon .

Principalii poluanti care produc fectul de sera si care sunt emisi in mare parte de industrii si autovehicule sunt dioxidul de carbon, oxidul azotos si metanul alaturi de alti compusi chimici care provin din alte surse de poluare.
Cele mai importante vor fi transformarile zonelor climatice cu largirea zonelor aride restrangerea zonelor subtropicale cu ploi hibernale si reducerea precipitatiilor in latitudinile mediane cu consecinte catastroface pt aprovizionarea cu apa a tarilor industriale.

Efectul d sera este cresterea temperaturii planetei care duca la schimbari clinatece si de relief datrita in primul rand topirii calotelor glaciare de la poli
Efectele directe sunt reprezentate de modificarile care apar in starea de sanatate a populatiei ca urmare a expunerii la agenti poluanti.

Aceste modificari se pot traduce in ordinea gravitatii prin:
cresterea mortalitatii
cresterea morbiditatii
aparitia unor simptome sau modificarii fizio-patologice
aparitia unor modificari fiziologice directe si/sau incarcarea organismului cu agentul sau agentii poluanti

Efectele de lunga durata sunt caracterizate prin aparitia unor fenomene patologice in urma expunerii prelungite la poluantii atmosferici. Aceste efecte pot fi rezultatul acumularii poluantilor in organism, in situatia poluantilor cumulativi (Pb, F etc.), pana cand incarcarea atinge pragul toxic.
De asemenea modificarile patologice pot fi determinate de impactul repetat al agentului nociv asupra anumitor organe sau sisteme. Efectele de lunga durata apar dupa intervale lungi de timp de expunere care pot fi de ani sau chiar de zeci de ani .

Manifestarile patologice pot imbraca aspecte specifice poluantilor (intoxicatii cronice, fenomene algerice, efecte carcinogene, mutagene si teratogene) sau pot fi caracterizate prin aparitia unor imbolnaviri cu etimologie multipla, in care poluantii sa reprezinte unul dintre agentii etimologici determinanti sau agravanti (boli respiratorii acute si cronice, anemii etc.).

Poluantii iritanti realizeaza efecte iritative asupra mucoasei oculare si indeosebi asupra aparatului respirator. In aceasta grupa intra pulberile netoxice, precum si o suma de gaze si vapori ca:
Bioxidul de sulf
Bioxidul de azot
Ozonul
Substantele oxidante
Clorul
Amoniacul etc.
Poluarea iritanta constitue cea mai raspandita dintre tipurile de poluare, rezultand in primul rand din procesele de ardere a combustibilului, dar si de celelalte surse de poluari.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.