Electronica

Trimis la data: 2011-09-22 Materia: Fizica Nivel: Facultate Pagini: 505 Nota: / 10 Downloads: 1085
Autor: Daranuta Andrei Dimensiune: 5433kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Electronica este un domeniu tehnico-stiintific, care are ca obiecte de studiu:fenomenele fizice in dispozitivele semiconductoare si alte dispozitive electronice,elaborarea unor dispozitive de performanta sau cu destinatii speciale,caracteristicile electrice si parametrii acestor dispozitive, elaborarea circuitelor electronice cu diverse destinatii si aplicatii.

Primele doua obiecte constituie baza electronicii fizice, iar altele doua -a electronicii tehnice. Din electronica tehnica fac parte: radioelectronicasta la baza radiotelecomunicatiilor, televiziunii, radiolocatiei, radioastronomiei, etc.; electronica industrialaasigura diverse ramuri ale industriei cu aparate electronice, sisteme de masura, sisteme de comanda, convertoare de putere (electronica de putere), echipament tehnologic etc.;

bioelectronicafurnizeaza echipament electronic pentru cercetari in domeniul biologiei si, in deosebi, pentru medicina (electronica medicinala).exista si alte domeniiale electronicii tehnice cum ar fi electronica pentru cercetari stiintifice etc.

In electronica industrialadeosebim cateva directii ca:electronica informationala, care sta la baza sistemelor informationale(dispozitive de transmitere, receptie, prelucrare si pastrare a informatiei, retele de calculatoare), sistemelor de masura si a celor de automatizare(de exemplu automatizarea si monitorizarea proceselor tehnologice).electronica de putereare ca obiective convertoarele statice de putere si dispozitive semiconductoare pentru aceste aplicatii.

Electronica tehnologica, care cuprinde domeniile de elaborare si exploatare a aparatelor si echipamentelor electronice utilizate pentru diverse tehnologii de prelucrare a materialelor(spre exemplu, cu fluxuri de electroni sau ioni, lasere, ultrasunet etc.).

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.