Electronica

Trimis la data: 2014-12-20 Materia: Mecanica Nivel: Facultate Pagini: 43 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Gabriela_S Dimensiune: 218kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In realizarea echipamentelor electronice complexe folosite azi in industrie si cercetare, mai cu seama a sistemelor de calcul, cerintele privind asigurarea unei fiabilitati cat mai inalte cresc in mod spectaculos. Aceste cerinte sunt cu atat mai stringente la computerele care opereaza in timp real sau cu diviziune in timp. In acest context, testarea functionarii corecte care trebuie facuta dupa tehnici riguros precizate, se individualizeaza tot mai mult ca o activitate cu mare pondere in intretinerea sistemelor.

Odata insa cu cresterea continua a complexitatii circuitelor, creste aproximativ liniar cu aceasta si complexitatea masuratorilor necesare testarii functionarii corecte. De asemeni, efortul de testare creste exponential cu numarul de intrari si de iesiri ale subansamblului studiat.In aceste conditii, apare ca vitala asigurarea unei eficiente deosebite a muncii de testare, care, in caz contrar, poate intrece volumul de mijloace financiare si de timp cerut de realizarea intregului produs.

De aceea, deosebit de important este sa se ia in consideratie, inca din faza de proiectare a circuitelor, si testabilitatea acestora. Testabilitatea trebuie gandita ca un efort concentrat de asigurare a unei eficiente maxime pe parcursul intregului ciclu de viata al produsului, din faza conceptiei si proiectarii, trecand prin productie, pana la service-ul din timpul exploatarii.
In termeni cantitativi, testabilitatea este definita ca masura usurintei ce care se pot scrie si executa programe de testare comprehensive, ca si a facilitatilor in izolarea componentelor, subansamblurilor si sistemelor defecte.

Testabilitatea produsului trebuie prevazuta din faza de proiectare; de aceea, testabilitatea trebuie privita ca parte a specificatiilor functionale pe care sistemul proiectat trebuie sa le respecte. Inaintea acceptarii proiectarii fiecarui sistem, trebuie prevazute modalitatile de testare a sa in timpul fazelor proiectarii, in productie si in campul de aplicatie al produsului.Defectele partiale (cum ar fi cele care afecteaza curentii, tensiunile, formele pulsurilor, intarzieri ale semnalelor, reflexii, hazardul), fara a modifica functiile logice ale circuitului, nu se vor studia aici; ele se detecteaza prin masurarea unor parametri analogici.

Aceste defecte pot fi corectate prin realizarea de conexiuni mai scurte, adaptare, izolare si proiectare care exclude hazardul.
Totalitatea defectelor unui circuit se imparte in clase de echivalenta, ale caror elemente sunt indistinctibile, orice teste s-ar aplica (comportarea circuitului va fi aceeasi, in oricare din aceste situatii). Pentru diagnosticarea unui defect dintr-o clasa e necesar accesul in interiorul circuitului logic si verificarea succesiva a tuturor defectelor potentiale din clasa respectiva.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.