Elemente de cinetica chimica

Trimis la data: 2015-05-03 Materia: Chimie Nivel: Facultate Pagini: 16 Nota: / 10 Downloads: 0
Autor: Laurentiu_F Dimensiune: 376kb Voturi: Tipul fisierelor: pdf Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Termodinamica chimica studiaza reactiile chimice numai din punctul de vedere al starii initiale si finale, indicand posibilitatea si sensul de desfasurare al acestora. Este la fel de important sa se cunoasca timpul in care se desfasoara o reactie chimica, deoarece un timp scurt inseamna viteza mare de reactie, deci randament mare.
Multe reactii posibile din punct de vedere termodinamic, decurg cu viteze atat de mici, incat nu sunt sesizate.
Alte reactii, cum sunt cele de precipitare, sau reactiile ionice, in general, sunt instantanee

Corda AC devine tangenta la curba in punctul considerat, deci viteza de reactie v este derivata concentratiei in raport cu timpul.
Viteza reactiilor chimice depinde de : concentratia reactantilor, temperatura si presiunea.Pentru ca doua substante sa reactioneze trebuie ca particulele reactante sa se ciocneasca. In general, numarul de ciocniri dintre molecule este enorm (1028ciocini / s). Probabilitatea ciocnirilor este direct proportionala cu concentratia reactantilor, de aici si explicatie ca viteza de reactie va depinde de numarul mediu de ciocniri deci de produsul concentratiei substantelor reactante.

Expresia vitezei depinde de ordinul reactiei date.
O reactie chimica este de ordinul n daca are o viteza direct proportionala cu produsul a n concentratii sau cu cn. Intre ordinul unei reactii si molecularitate exista o concordanta doar in cazul reactiilor simple, care decurg intr-o singura treapta. In general, cele doua notiuni sunt diferite, deoarece majoritatea reactiilor decurg prin mai multe etape, fiecare din acestea cu viteza caracteristica si ordin de reactie partial a caror insumare va reprezenta ordinul global al reactiei, ceea ce nu mai corespunde molecularitatii.

In cinetica chimica, ordinul de reactie reprezinta un criteriu de clasificare al reactiilor chimice.
Reactii de ordinul I sunt acele reactii in care o singura specie de molecule A isi modifica concentratia, trecand dupa un anumit interval de timp intr-o alta specie B, sau alte specii B + C. In acest caz, viteza de reactie este direct proportionala cu concentratia substantei reactante.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Noutati
Stiri educatie
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.