Elemente de securitate pentru sistemele Internet Banking

Trimis la data: 2014-05-01
Materia: Finante-Banci
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.91 / 10
Downloads: 0
Autor: Teza pc
Dimensiune: 31kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Notiunea de Internet Banking se refera la posibilitatea interactiunii, prin intermediul
Internetului a unui client (sub denumirea generica de utilizator) cu banca la care acesta (de regula) poseda un cont bancar.Mai precis, un sistem de Internet Banking ofera clientilor unei banci acces bazat pe parola la informatii referitoare la conturile acestora prin intermediul unui calculator cu acces Internet.
Internet banking este un serviciu oferit de catre banci clientilor, serviciu prin care sunt facilitate operatiuni bancare on-line, de la distanta. Sunt necesare doar un calculator, indiferent de localizarea acestuia si o conexiune internet.
Accesul la acest serviciu este asigurat in tot timpul anului, 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana.
In afara de disponibilitatea ridicata, acest serviciu ofera si avantajul simplitatii. In general, navigarea pe site-urile dedicate "Internet banking"-ului este simpla si intuitiva, majoritatea interfetelor acestui produs fiind "user friendly".

Mobilitatea este un alt beneficiu al serviciului. Oriunde te gasesti, daca ai un calculator conectat la Internet poti sa realizezi operatiile puse la dispozitie de "Internet Banking".
Mai mult, pentru a incuraja folosirea "Internet banking"-ului, bancile percep comisioane mai mici pentru operatiile online decat pentru cele realizate la ghiseu sau prin telefon.
O sesiune este pornita in momentul in care abonatul autorizat, prin intermediul unui

browser web, trimite un mesaj securizat conform protocolului SSL serverului respectivului serviciu electronic. In acest sens, utilizatorul foloseste o parola si un identificator al sau; serverul verifica aceste date si autentifica clientul initiind sesiunea de criptare.

Odata stabilita sesiunea (securizata) electronica, calculatorul bancii ce asigura serviciul, proceseaza si directioneaza datele tranzactiei folosind protocoale interne.
Acest lucru confera o siguranta impotriva accesului neautorizat a altor utilizatori Internet prin firewall- urile si ruterele de filtrare ale bancii. Programul de tranzactie electronica protejeaza tranzactionarile printr-o serie de bariere ce previn accesul
neautorizat:
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.