Elemente de structura lirica

Trimis la data: 2011-11-03
Materia: Romana
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 3
Nota: 8.48 / 10
Downloads: 110
Autor: Diana Stegarescu
Dimensiune: 33kb
Voturi: 4
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Vers - un rind dintr-o strofa.Strofa- 1 vers - monostih
2 versuri - distih 3 versuri - tertina;4 versuri - catren 5 versuri - stanta,qvinaria 6 versuri - sextima 7 versuri - septima 8 versuri - octava
9 versuri - nona 10 versuri - decima11 versuri - undecima
Versurile de la 7+ se numesc Polimorfe.
Strofe Astrofice-sunt grupate conform starilor conceptiilor,sentimentelor,motivelor literare.
Vers alb-nu respecta rima,ritm.

Ritm-succesiunea regulata a silabelor accentuate,neaccentuate.
Atribuie poeziei,muzicalitate.Piciorul metric(ritmic)-unitate ritmica alcatuita din silabe accentuate si neaccentuate care asigura ritmul.

Bisilabice (Troheu,Iambul)a)Troheu-picior ritmic format din prima silaba accentuata si a doua neaccentuata. b)Iamb- picior ritmic format din prima silaba neaccentuata si a doua accentuata.2.Trisilabice (Dactil,Amfibrac,Anapest)a)Dactil-picior ritmic format din prima silaba accentuata urmat de 2 silabe neacentuate.

Amfibrac-picior ritmic format din prima silaba neaccentuata,a doua accentuata si a treia neaccentuata.Anapest-picior ritmic format din primele doua silabe neaccentuate si a treia accentuata.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.