Eliberarea controlata a unor medicamente ce contin in structura lor 1 2 - diazine

Trimis la data: 2013-06-03
Materia: Chimie
Nivel: Facultate
Pagini: 9
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: rosu
Dimensiune: 272kb
Voturi: 3
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
La sfarsitul secolului al XX, au aparut primele discutii despre perspectivele de utilizare a biotehnologiilor in medicina si farmacie. Aceste perspective sunt imbunatatite cu produse microbiologice si materiale noi cum sunt polimerii pentru industria farmaceutica. Un aspect important in nanotehnologie, este reprezentat de faptul ca in zilele noastre ne confruntam cu un fenomen nou si anume, trecerea de la compusi la nanostate, care sufera modificari dramatice asupra caracteristicilor , cum ar fi modificari electrice, magnetice, optice, mecanice, biologice si asa mai departe. Acest fenomen a perms crearea de noi materiale functionale cu proprietati unice, deosebite.
Una dintre cele mai importante aplicatii ale nanomedicinei (asa numitele nanoterapii) reprezinta utilizarea medicamentelor sau a aditivilor, la nivelul organelor si tesuturilor, care cu ajutorul nanoparticulelor speciale si nanocapsulelor, duc la vindecarea unor boli umane.

Datorita caracteristicilor lor unice, nanosistemele sporesc performantele medicamentelor, prin imbunatatirea solubilitatii si a biodisponibilitatii acestora, prin cresterea stabilitatii acestora in vitro, prin cresterea concentratiilor ridicate de bioactivi din compartimentele celulare si din celulele tinta, in scopul de a castiga eficienta terapeutica.

Eforturilor de cercetare intr-un astfel de domeniu complex, necesita abordare mai multor discilpini care acopera fizica, chimia, biologia, stiinta materialelor si tehnologiei.Micro si nano sistemele sintetizate din materiale organice si anorganice castiga o mare atentie in aplicatii biomedicale, cum ar fi: in proiectarea biosenzorilor, construirea de sisteme de formare a imaginii, si in drug-delivery. Emulsii, suspensii, micele, lipozomi, sistemele polimerice si adaptabile sunt cateva exemple pentru drug-delivery.

Metalele, ceramica, polimerii sau chear materialele de origine biologica, au putut fi utilizate in medicina pe un domeniu foarte important de cercetare, din ultimile decenii. Privind imbunatatirea materialelor si sistemelor biologice, au aparut noi domenii importunate de cercetare, cum ar fi interactiunea dintre material si celule, efectul de agenti terapeutici la nivel molecular, relatia dintre structura moleculara si proprietatile macroscopice, etc.

Derivatii diazinelor, in special 1,2 diazinele se confrunta in prezent cu o varietate mare de materiale extrem de valoroase pentru medicina, agricultura, opro-electronice, etc. In literatura de specialitate 1,2- diazinele sunt prezentate prin studii aprofundate privind sintetizarea lor in prezenta unor medicamente anticancerigene, antivirale, inflamatorii, etc.

EXPERIMENT: 1,2- diazinele sunt utilizate in special in cercetare prin construirea de compusi. Ele sunt intalnite si in numeroase structuri ale unor medicamente farmaceutice, cum ar fi cefozopran, cadralazin, minaprin, pipofezin, hidralazin si cilazapril.

Efectele farmaceutice ale acestor medicamente pot fi imbunatatite cu ajutorul incapsularii acestora in materiale functionale cu proprietati unice, deosebite.Incapsularea de molecule labile este un domeniu important de tehnologie gasit in multe domenii de chimie farmaceutica, si biotehnologie. Au fost dezvoltate diverse strategii bine stabilite si au fost folosite in acest scop de microsfere, microcapsule si lipozomi. Unul dintre subiectele cele mai investigate in termen de tehnologie de incapsulare, este utilizarea de micro- si nanocapsule si a particulelor pentru eliberarea controlata de medicamente.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.