Eminescu. Bibliografie

Trimis la data: 2005-11-09
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 1
Nota: 8.08 / 10
Downloads: 8139
Autor: Bianca
Dimensiune: 4kb
Voturi: 611
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mihai Eminescu are o intensă activitate publicistică la Timpul, Convorbiri literare.În ianuarie el se află în spital pentru o perioadă.În 4 iunie Eminescu se întoarce la Iasi, si în 28 iunie devine foarte bolnav din nou.Mihai Eminescu se naste la Ipotesti pe data de 15 ianuarie ca si al saptelea copil al familiei Eminescu.
El părăseste spitalul după o altă perioadă de convalescentă si face o călătorie în Italia, pe urmă se întoarce la Bucuresti.Între 1858 si 1860 Eminescu urmează scoala primară.

Din 7 aprilie Eminescu se mută din nou la Iasi.Între 1860 si 1861 urmează cursurile Ober Gymnasyum din Cernăuti.În timpul verii, Mihai Eminescu devine alienat, si boala sa se întoarce, poate mai gravă ca oricând. curând el se va simti ceva mai bine.

Eminescu este angajat ca si sufleur în trupa de teatru a lui Mihail Pascaly.
În 2 octombrie intră la Universitatea de Filosofie din Vienna. În primăvară, el se află în spitalul Sfântul Spiridon din Botosani.Mihai Eminescu este student la Berlin, unde intră în contact cu marea literatură a lumii.

Boala se agreavează din ce în ce mai mult, astfel încât Eminescu nu mai poate să scrie.El primeste o slujbă la Consulatul român din Berlin.Pe 3 septembrie el e din nou în spital, de data aceasta la spitaul Mărcuta.

Mihai Eminescu este directorul Bibliotecii centrale din Iasi.În cursul noptii de 15 iunie, la ora 3 am, Mihai Eminescu moare în sanatoriul doctorului Sutu.
Este corector si redactor al părtii neoficiale de ziarului Curierul de Iasi
În data de 17 iunie, Mihai Eminescu, cel mai mare poet român, este înmormântat la cimitirul Bellu din Bucuresti.Eminescu pleacă din Iasi si se stabileste la Bucuresti, unde este redactor la Timpul
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.