Enciclopedia zmeilor

Trimis la data: 2009-07-02
Materia: Religie
Nivel: Gimnaziu
Pagini: 7
Nota: 8.92 / 10
Downloads: 4073
Autor: Incu Valeriu
Dimensiune: 32kb
Voturi: 149
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Mircea Cartarescu , considerat , atat in tara cat si in strainatate, unul din cei mai dotati scriitori romani contemporani,a publicat in anul 2002 cartea Enciclopedia zmeilor , ce se vrea o lucrare de pionerat in domeniu ,plina de fantezie si inventivitate ,prin care ne introduce pe Taramul Celalalt, o lume populata de creaturi ancestrale ,,un fel de fiinte inrudite cu noi , intalnite inca din copilarie in lumea basmului.
Lucrarea ,exceptand prefata prin care se descompira sursa dar si imboldul de a scrie despre zmei,este impartita in 2 parti inegale ca intindere,intitulate Universul (circa 63 de pagini) si Povestile
( circa 93 de pagini).

Prefata se refera la un episod petrecut cu circa 20 ani inainte cand autorul face cunostinta cu o aratare din alte lumi,prizoniera a unui bloc de ghiata,cu o infatisare hidoasa,cu vagi trasaturi omenesti si inarmata cu un iatagan si un buzdugan de marimi ciclopice.

Impresionat .naratorul se dedica studiului si cercetarilor in domeniul zmeilor si,dupa 20de ani,isi prezinta rodul muncii intr-o lucrare enciclopedica.

Universul,prezinta , in cele 11 capitole ale primei parti, ne impartaseste tot ceeace a aflat naratorul despre zmei si lumea lor,de la anatomie si rase,pozitie geografica si istorie,ocupatii si dotari, la civilizatie si cultura.

Aflam ca ,din punct de vedere anatomic ceea ce ii diferentiaza de noi sunt cele trei organe speciale de simt si punga formata prin dezvoltarea glandei pineale cu lichid inflamabil de unde arunca jetul de flacari.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.