Enumeratie

Trimis la data: 2010-05-10
Materia: Romana
Nivel: Facultate
Pagini: 1
Nota: 9.36 / 10
Downloads: 0
Autor: Laura Tudorescu
Dimensiune: 13kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Termenul provine din fr. enmeration, lat. enumeratio. 1. Ca termen retoric, desemneaza o reamintire, o recapituAZlare a principalelor argumente, inainte de peroratie (v.), recapitulare a carei forta sta, conform conceptiei celor vechi, in sobrietatea expresiei.
Pentru castigarea bunavointei finale si a asentimentului auditorului, oratorul trebuie sa redea cat mai captivant temeiurile demonstratiei, pe care le concentreaza acum, reamintindu-le.

Necesitatile conciziei duc la utilizarea stilului nominal, frecvent in naratiunea epica. 2. Figura de stil care consta in insirarea unor argumente, fapte etc. privitoare la aceeasi tema. Utilizata cu precadere in proza, se intalneste si in poezia lirica:

"Ia, eu fac ce fac de mult, / Iarna viscolul ascult, / Crengile-mi rupandu-le, / Apele-astupandu-le..." (Eminescu, Revedere). Observam utilizarea E. ca procedeu stilistic la unii scriitori moderni ca Jules Romains, Robert Pinget (prozator apartinand "noului roman" francez) si altii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.