Erosul in poezia bacoviana

Trimis la data: 2020-02-04
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 8
Nota: 8.35 / 10
Downloads: 0
Autor: popasimona5
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Simbolismul, ca forma de manifestare artistica si literara, este acel curent literar care a aparut in Franta la sfarsitul secolului XIX, ca reactie impotriva romantismului si a parnasianismului.
Poetul simbolist incearca sa patrunda semnificatiile profunde ale lumii prin intermediul simbolurilor. In acest amalgam de simboluri, senzatiile sunt semne ale ideilor in sens platonician iar convertirea in ireal a realului reprezinta un procedeu artistic specific poeziei moderne.
Adeptii acestui curent reliefeaza in operele lor emotia, sensibilitatea, trairea prin analogii, sugestii, adunate intr-un limbaj poetic deosebit; starile sufletesti fiind descoperite treptat, sugerate si nu descrise. In arta moderna lucrurile se reduc la "linii, culori, miscari, la niste accidente care ajung sa fie independente de cauza lor si care arunca ele lumina mitica asupra lor insesi, in asa fel incat le anuleaza realitatea, prefacand-o in mister" .
Printre adeptii acestui curent, in literatura universala regasim nume de autori precum: Jean Moreas, Charles Baudelaire, Rene Ghil, Stephane Mallarme. Charles Baudelaire este considerat parintele literar al acestui curent deoarece pune in poemul sau numit Corespondente toate ingredientele principale ale simbolismului: dezvaluirea corespondentelor intre universul exterior si lumea sentimentelor, a analogiilor intre elemente, a sinesteziilor.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.