Eseu: Alta matematica - Nichita Stanescu

Trimis la data: 2017-05-09
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.63 / 10
Downloads: 0
Autor: sprout
Dimensiune: 8kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: pdf
Acorda si tu o nota acestui referat:
Eseu Bacalaureat Alta matematica de Nichita Stanescu. Acest eseu ajuta la realizarea mai multor cerinte: tema si viziunea despre lume, particularitati de constructie a personajului, relatia dintre doua personaje - prin combinarea diverselor paragrafe.
Apartinand literaturii neomoderniste si incadrat de Eugen Simion in volumul "Scriitori romani de azi", la capitolul "Poezia poeziei",Nichita Stanescu are orgoliul creatorului modern, care stapaneste lumea prin cuvant, mai exact prin "necuvant": "Matematica s-o fi scriind ea cu cifre, dar poezia nu se scrie cu cuvinte, ci cu necuvinte".

Atitudinea ludica este dominanta in intreaga opera a lui Nichita Stanescu si reprezinta o modalitate de a provoca realitatea la metamorfoza, de a crea universuri imaginare in care libertatea creatorului este totala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.