Etapele din viata unui copil

Trimis la data: 2015-11-25
Materia: Comunicare
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 9.96 / 10
Downloads: 1
Autor: yochanna
Dimensiune: 15kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Etapele din viata unui copil inseamna tot ce face un copil de la zero ani pana la varsta maturitatii, care probabil ar ajunge la varsta de treizeci de ani. Am vrut sa scriu despre aceasta "maturitate'' a copilului pentru a ne da seama cand incepem viata de adult si cand suntem cu adevarat pregatiti de viata de necontrolat.
In primele zile de viata ale unui copil, acesta se dezvolta cu ajutorul parintilor care il ajuta sa creasca si incepe sa invete si sa inteleaga limba cu care parintii lui sunt obisnuiti sa comunice. Fiind spus nu avem ce discuta chiar din primile zile de viata.
La un an un copil incepe sa distinga anumite lucruri, poate sa comunice cu ajutorul gesturilor, poate sa inceapa sa "toceasca" anumite cuvinte si sa-si inteleaga parintii.
La varsta de doi ani copilul este deja dezvoltat, invatat sa mearga.Daca la un an, un copil poate sa spuna anumite cuvinte, inaginati-va cate poate sa spuna la varsta de doi ani. In intervalul de zero-cinci ani, copilul invata multe cuvinte noi, incepe sa mearga la gradinita si parca vrea sa stie mai multe lucruri foarte importante si marete pentru el, deci nu ar avea rost sa luam fiecare an la rand pentru ca putem spune aceleasi lucruri pentru toti anii.

Ajungand la sase ani deja un copil este de neoprit, zburdalnic si parintii au mereu batai de cap la varsta asta cu un copil. Niciodata nu te poti astepta de ce e instare. Bineinteles pe la vreo zece ani este la fel de neastamparat ca si la sase ani dar totusi mai constiincios si mai sigur pe el.
Iar acum, ajungem la cea mai grea etapa a unui copil, cand acesta implineste treisprezece ani. Ma iau exemplu chiar pe mine. Sincera sa fiu, am foarte multe idei, de multe ori de neinchipuit, alteori destul de rezonabile.

La treisprezece ani avem foarte multe vise de neimaginat, cum ar fi( fiind vorba de fete), sa-si gaseasca un iubit care le-ar afecta la invatatura, sa mearga sa intalneasca persoane noi, referindu-ma la baieti, care de multe ori nu sunt foarte "seriosi" si se pot face greseli care pe multe fete le costa intreg viitorul si am mai putea spune sa-si faca tot prietenii, dar fete, ajungand sa fie probabil cele mai bune prietene si asa intreaga scoala ar merge la vale pentru ca nu ar mai invata.

Despre baieti am putea spune ca ar fi influenta-ti sa se ia de baieti mai mari facand tot felul de prostii care inca o data, i-ar putea afecta pentru mult timp, si as mai putea spune sa nu mai invete bine la scoala poate pentru ca s-ar apuca de fumat, asta probabil invatand de la parinti sau de la alti colegi, prieteni de scoala.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.