Eticheta in Dojo

Trimis la data: 2013-11-13
Materia: Diverse
Nivel: Liceu
Pagini: 3
Nota: 9.00 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 16kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
La intrarea in Dojo studentii vor saluta "Osu", inclinandu-se (Ritsurei) in directia "Shinzen"-ului. Daca in Dojo se gaseste instructorul sau / si colegi de antrenament salutul va fi repetat. Studentii vor face tot posibilul sa nu intarzie la antrenament. Daca intarzirea se produce, dupa echiparea in GI, studentul va saluta "Osu" si se va aseza in Seiza-Mokuso, in spatele formatiei, asteptand invitatia de a participa la antrenament. Dupa ce instructorul ii permite sa inceapa antrenamentul, studentul va saluta "Osu", isi va cere scuze pt. intarziere (Shitsurei Shimasu! = scuzati-ma pentru deranj) si va ocupa o pozitie la spatele formatiei. Orice deplasare in Dojo se va face de asa maniera incat sa nu treaca prin fata colegilor si in special a gradelor superioare.
Echipamentul de antrenament (DO-GI) va fi de culoare alba, singurele embleme permise fiind: logo-ul Kanji in partea stanga a pieptului, emblema Kanku in partea stanga a reverului la partea inferioara si, eventual, emblema clubului pe maneca stanga. Este o obligatie a studentului de a-si pastra DOGI-ul intr-o perfecta stare de curatenie si integritate. Aceleasi conditii trebuie sa fie indeplinite si de celelalte piese de echipament: protectii de tibie, cochilie, etc. Orice abateri vor fi prompt sanctionate de catre instructor.

4. Nu este permisa dezechiparea in DOJO.
Daca, la indicatia instructorului, studentul se dezechipeaza de bluzon, centura va ramane fixata in jurul taliei pantalonului.
Daca in timpul antrenamentului, tinuta devine dezordonata, aceasta va fi refacuta, cu permisiunea instructorului, dar numai cu spatele la "Shinzen". Va fi aratat un respect deosebit gradelor superioare si studentilor mai vechi cu orice ocazie, salutand "Osu" la intrarea acestora in DOJO sau in orice alte ocazii similare.

6. Regula mentionata la pct. 5 va fi mentinuta si in afara DOJO-ului in semn de respect. Daca gradul celui intalnit nu este cunoscut, regulile de politete sunt valabile ca si cum ar fi un grad superior.
7. Atunci cand, cu diferite ocazii, salutul se face prin strangerea mainii, se folosesc ambele maini in semn de respect si consideratie si se pronunta "Osu". Regula se aplica si in afara DOJO-ului si in special la salutarea gradelor superioare, dar numai daca acestia initiaza salutul prin strangerea mainii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.