Eugen Doga

Trimis la data: 2004-02-16
Materia: Romana
Nivel: Liceu
Pagini: 2
Nota: 7.85 / 10
Downloads: 5410
Autor: Ligia Chiracu
Dimensiune: 10kb
Voturi: 972
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
A activat in orchestra radioului national, apoi in calitate de pedagog la liceul de muzica din Chisinau, iar din 1972 e liber profesionist. Debut la "Moldova-film" in 1967, semneaza muzica pentru comedia "Se cauta un paznic". A compus muzica pentru filme, spectacole de teatru, balet, a creat compozitii originale, este autorul multor cintece devenite slagare.
Studii:
Scoala de muzica din Chisinau (1951-1955); Conservatorul de stat (1955-1960);
Institutul de Arte din Chisinau (1960-1965).

Filmografie:
Documentare
Chisinau-Chisinau, "Telefilm-Chisinau", 1971; Fictiune
Nunta la palat, 1968;
Singur in fata dragostei, 1969;
Zece ierni pentru o vara, 1969;
Povirnisul, 1970;
Trinta, s/m, 1970;
Explozie cu efect intirziat, 1971;
Viforul rosu, 1971;
Vara ostasului Dedov, 1971;
Soare rasare, 1972;
Casa pentru Serafim, 1972;
Crestaturi spre amintire, 1972;
Unda verde, s/m, 1974;
Minia,1974;
Durata zilei, 1974;
O satra urca la cer, "Mosfilm", 1975; Povestea lui Fat-Frimos, 1977;
Care pe care, 1977;
Caruta, s/m, 1978;
Gingasa si tandra mea fiara, "Mosfilm",1978;
Anna Pavlova, "Mosfilm", 1983;
Vint salbatic, coproductie moldo-iugoslava, 1985 s.a.
Animatie
Capra cu trei iezi, 1968;
Punguta cu doi bani, 1969;
Petrica cel laudaros, 1973;
Taina D.I.C., 1974;
Banca lui Guguta, 1975;
Viforul negru, 1981;
Copiii, soarele si lumina, 1981;
Povestea trandafirului alb care putea sa roseasca, 1982;
Opriti trenul, f/a - 1982;
Lautarii, 1971
Luceafarul, 1986
Maria, Mirabela, 1981
Patul lui Procust, 2001
Se cauta un paznic, 1967
Vreau sa cint, 1979

Premii si diplome:
Artist al poporului, 1967
Premiul National,1980
Ordinul Republicii, 1997.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.