Evaluare control intern administratia porturilor maritime Constanta

Trimis la data: 2014-02-22
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 5
Nota: 9.99 / 10
Downloads: 0
Autor: Dan_S
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Documentarea sistemului de control intern existent in cadrul companiei Administratia Porturilor Maritime Constanta a fost efectuata in perioada 26 martie - 03 aprilie 2008. Concluziile aferente documentarii sunt aferente starii exacte a sistemului la data de 27 martie 2008.
Ciclul de Dezvoltare si Achizitii Publice, Tehnic si reparatii, Comercial, Exploatare Contracte, Domenii, Aprovizionare, Resurse umane
Avand ca etalon sistemul de control intern documentat prin discutii cu managementul companiei si prezentat schematizat sub forma unui flow-chart pentru fiecare ciclu in parte, s-a diagnosticat masura in care cheile de control aplicabile in acel moment raspund conditiilor de risc la care este expusa compania prin insasi obiectul ei de activitate.
Activitatilor desfasurate de catre departamentele/ serviciile/ directiile/ sucursalele care se regasesc in structura organizatorica a Administratiei Porturilor Maritime Constanta au finalitate in plan financiar, prin generarea de documente care se inregistreaza in contabilitate si pe baza carora se identifica miscari ale conturilor corespondente fiecarei tranzactii. Regulile privind modul de completare al respectivelor documente, precum si modul in care acestea ar trebui sa circule pana la primirea acestora de catre Departamentul Contabilitate, nu sunt formalizate, fiind doar reguli communicate verbal angajatilor.

Risc
Lipsa unor proceduri de lucru care sa ofere suport angajatilor in vederea desfasurarii eficiente a activitatilor si a responsabilitatilor pe care acestia le au de indeplinit conform fisei postului poate impiedica sau ingreuna atingerea obiectivelor stabilite pentru activitatile respective. In cazul fluctuatiei de personal, lipsa de proceduri de lucru privind documentele rezultante ale activitatilor pe care noii angajati le au de indeplinit poate fie ca conduca la intelegerea eronata a regulilor, fie un consum foarte mare de timp al celor care au ca responsabilitate informarea noilor angajati cu regulile aplicabile in cadrul companiei.

Un angajat este mai greu de responsabilizat atunci cand nu i se poate demonstra modul de lucru agreat la nivel de companie.
Recomandare Avand in vedere volumul foarte mare de documente, consideram necesar intocmirea unui manual de proceduri privind modul de intocmire (in cazul in care sunt intocmite intern), etapele de validare obligatorii pentru respectivele documente si modul in care acestea ar trebui sa circule in cadrul organizatiei pana la inregistrarea acestora in contabilitate.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.