Evaluare longitudinala a evolutiei in delicventa juvenila

Trimis la data: 2013-12-11
Materia: Medicina
Nivel: Facultate
Pagini: 6
Nota: 9.85 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 21kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Predictia comportamentului delincvent reprezinta una din problemele prioritare in analiza actelor infractionale. Rezultatele unui studiu longitudinal conduc la concluzia implicarii a trei categorii de factori in recidiva: primul incadreaza personalitati vulnerabile, caracterizate prin: labilitate emotionala, toleranta scazuta la frustrare, coping deficitar in situatii de stres (repertoriu sarac), agresivitate-ositilitate, imaturitate afectiva si prezenta complexelor de inferioritate, al doilea factor reuneste particularitati de relationare la mediul social: inadaptare sociala, refuzul respectarii normelor.

Referate similare:

Delinquent behavior prediction is one of the most important task in recent theoretical orientation in criminology. Our longitudinal study indicate an important influence from three factors: vulnerable personalities, moral deficiency and dificulties in relation with social environment. Evidentierea unor constelatii de factori responsabili de recidiva comportamentului infractional la adultul tanar, pornind de la consideratiile teoretice ale studiilor intreprinse, abordate si din perspectiva practica a realitatilor romanesti actuale.
SUBIECTII

Au fost inclusi in studiu un numar de 75 de subiecti Varstele in momentul inceperii studiului erau cuprinse intre 15 si 18 ani (media=16,23 ani; abaterea standard=1,12 ani) Raportul pe sexe a fost 4:1 (baieti:fete)Toti subiectii prezentau un comportament delincvent probat, fiind cercetati pentru una dintre infractiunile: furt, talharie, viol sau omor. Au fost excluse cazurile pentru care exista un diagnostic medical psihiatric anterior comiterii faptei sau care aveau o patologie medicala cronica conexa. Toate persoanele incluse in studiu au recidivat ca si comportament infractional in perioada de desfasurare a studiului.

Au fost utilizate in principal rezultatele la doua categorii de probe: de inteligenta (Raven, Bonnardel, Domino, Wechsler) si personalitate (chestionarele California Personality Inventory, Minnesota Multiphasic Personality Inventory II, Eysenck Personality Inventory, Eysenck Personality Inventory Questionnaire, Woodworth-Mathews Test, 16 Personality Factors si Freiburg Personality Inventory si rezultatele la probele proiective: Koch-Storra, Luscher, Szondi, Thematic Apperceptioin Test si Rosenzweig Picture-Frustration Test). Pentru probele de personalitate au fost utilizate concluziile evaluarilor efectuate in dinamica)
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.