Evaluarea Activelor necorporale

Trimis la data: 2009-12-01 Materia: Comert Nivel: Liceu Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 15
Autor: Alexandru Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Evaluarile de active necorporale pot fi solicitate pentru diferite utilizari cum sunt achizitii si vânzari de întreprinderi sau parti de întreprinderi, fuziuni, vânzarea unui activ necorporal, raportarea financiara si altele.

Evaluarea activelor necorporale se realizeaza in conformitate cu Standardul International de Practica în Evaluare 4 – GN 4. Evaluarile de active necorporale sunt cerute si realizate, în mod uzual, la valoarea de piata, ca tip de valoare, prin aplicarea prevederilor Standardului International de Evaluare 1 (IVS 1).

În cazurile în care un angajament solicita un tip de valoare diferit de valoarea de piata, evaluatorul va identifica foarte clar tipul de valoare implicat, va defini o astfel de valoare si va parcurge toti pasii necesari pentru a face distinctia dintre estimarea tipului respectiv de valoare si estimarea valorii de piata. În cazurile în care sunt utilizate alte tipuri de valoare se aplica prevederile IVS 2, cu informatiile si explicatiile adecvate.

Activele intangibile cuprind toate elementele de activ care nu au o forma materiala, dar care contribuie, direct sau indirect, la obtinerea profitului unei intreprinderi.
Numarul si denumirea activelor necorporale care pot fi evaluate distinct, inscrise in bilantul contabil si supuse amortizarii sunt diferite in functie de marimea si natura activitatii.

Pentru ca un element necorporal sa fie inscris in activul bilantier trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:sa fie identificat printr-o denumire exacta ca: marca comerciala, copyright, software, cheltuiele de cercetare-dezvoltare, retea de distributie etc. Daca nu poate fi identificat exact se va evidentia impreuna cu alte elemente necorporale intr-o pozitie disticta ca: fond comercial sau goodwill.
- sa fie identificat modul de achizitionare in mod individual; daca nu poate fi identificat individual sa se poata identifica valoarea globala incadrata in fond comercial sau goodwill.

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.