Evaluarea intreprinderii

Trimis la data: 2011-08-25 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 5 Nota: / 10 Downloads: 321
Autor: Daniela daniela Dimensiune: 13kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Diagnosticul resurselor umane vizeaza stabilirea caracteristicilor resurselor umane disponibile si adecvarea potentialului uman , atat cantitativ cat si calitativ, la obiectivele firmei.De asemenea, se va urmari anticiparea unor decizii si costuri antrenate de evolutia previzibila a potentialului uman sub aspectul recrutarii, angajarii, pregatirii profesionale si remunerarii pentru perioada ce va fi previzionata.In conditiile unei concurente active si unui acces tot mai larg al intreprinderilor la echipamente si tehnologii moderne, potentialul uman este considerat un factor tot mai important de success prin capacitatea sa de inovatie, de dezvoltare.

In acest context se poate aprecia ca diagnosticul resurselor umane trebuie abordat cu deosebita atentie pentru a se putea selecta tendintele de evolutie, avantajele si dezavantajele competititve ale firmei, oportunitatile si riscurile care pot influenta dezvoltarea ei ulterioara.Resursele umane reprezinta principalul factor de productie, asigurarea intreprinderii cu personalul de specialitate necesar si folosirea lui eficienta in activitatea operativa si de conducere constituind una din problemele cheie ale oricarui manager.

Analiza dimensiunii si structurii potentialului uman.Aceasta componenta a analizei resurselor umane se refera la latura cantitativa si calitativa a incadrarii intreprinderilor cu personalul ncesar, dinamica si structura acestuia.Pentru reflectarea cantitativa a potentialului uman se urmareste:Numarul total de salariati existenti in evidenta intreprinderii, in baza unui contract de munca;Limita minima si maxima a evolutiei personalului angajat.

Daca nivelul existent al personalului este conform nevoilor si care a fost evolutia acestuia in ultima perioada de timp;Scaderea numarului de salariati poate fi si rezultatul restrangerii activitatii, adica traversarea de catre intreprindere a unor dificultati de amploare, in functie de contextul concurential dat.

Scaderea numarului de salariati poate fi si o consecinta favorabila a modificarii raportului de echilibru dintre potentialul uman si cel material, ca urmare a reinnoirii activelor corporale, a cresterii gradului de tehnicitate;Analiza cantitativa se face distinct pe cele doua categorii de personal- operativ si de management.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.