Evaluarea posturilor - Banca Transilvania

Trimis la data: 2011-07-05
Materia: Management
Nivel: Facultate
Pagini: 138
Nota: 7.27 / 10
Downloads: 1237
Autor: Lili manea
Dimensiune: 414kb
Voturi: 40
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Banca Transilvania este un jucator activ pe piata, devenind, datorita accelerarii implementarii stategiei de crestere, o banca recunoscuta la nivel national, cu o cota de piata de aproximativ 10%. Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din Romania, detinand peste 480 sucursale si agentii. Intreaga retea teritoriala inseamna pentru banca o importanta carte de vizita si, bineinteles, dovada angajamentului sau de a veni tot mai aproape de clienti. Echipa este formata din peste 6.000 de angajati care impartasesc cultura organizationala si valorile BT, eforturile lor fiind canalizate in jurul aceluiasi obiectiv: calitatea muncii lor, pentru multumirea clientilor.
Intreprinderile Mici si Mijlocii reprezinta in acest moment o prioritate strategica pentru Banca Transilvania. Aceasta manifesta un interes real pentru nevoile IMM-urilor, dezvoltand o relatie directa cu acestea, prin intermediul unei echipe profesioniste de specialisti IMM.

Rezultatul acestei relatii directe sunt produsele construite in conformitate cu nevoile intreprinderilor mici si mijlocii, produse standardizate, rapide si curajoase: credite, abonament bancar, BT Ultra, produse de trezorerie, posibilitatea de a beneficia de avantajele de a fi membru al Clubului Intreprinzatorului Roman, operatiuni documentare.

Pe termen mediu se urmareste diversificarea bazei de clienti si concetrarea pe dezvoltarea domeniului de retail banking dar si dezvoltarea si/sau vanzarea de produse noi. Scopul major al organizatiei consta in maximizarea profitului pe termen lung si satisfacerea clientilor. Utilizand o abordare moderna a afacerilor, misiunea Bancii Transilvania este de a oferi randamente superioare actionarilor si de a construi cu clientii sai un parteneriat de lunga durata.

Dintre principalele obiecte de activitate ale Bancii Transilvania amintim:
-deschidere de conturi curente si conturi de depozit in lei si in valuta;
-efectuarea de incasari si plati prin aceste conturi;
-acordarea de credite in lei si valuta;
-emiterea si primirea de cecuri sau documente de plata;
-acceptarea de efecte de comert si efectuarea de operatiuni de scont;
-efectuarea de operatiuni de plasament, subscriere, gestionare si de pastrare de titluri si alte valori.

Pe baza profilului ocupational, analistul de resurse umane stabileste gradul de compatibilitate dintre angajat si postul pe care acesta il ocupa. Odata ce informatiile din compartimentele/capitolele profilului ocupational sunt stabilite, analistul de resurse umane realizeaza o prima varianta a fisei de descriere a postului. Acesta transmite apoi documentul persoanei care ocupa postul respectiv si managerului de post pentru analiza si observatii.

In cazul in care se impun anumite modificari, analistul de resurse umane trebuie sa execute operarea acestora. Daca se constata ca documentul este bine intocmit, acesta se da spre redactarea variantei finale.

In continuare prezentam cele 8 descrieri ale posturilor prin prezentarea a sase fise de post si doua descrieri folosind Modelul O"Net: Director General, Director Financiar, Asistent Director General, Audit Intern, Consilier de Credite, Casier, Referent de Marketing, Director de Resurse Umane.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.