Evaluarea potentialului turistic in Elvetia

Trimis la data: 2013-02-12
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: 26
Nota: 9.70 / 10
Downloads: 1
Autor: Draghici Nicolae
Dimensiune: 316kb
Voturi: 2
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Situata in inima Europei Centrale, Elvetia se defineste fizic ca un castel de ape natural, care-si orienteaza debitul pe toate versantele si in toate directiile: Ronul isi conduce undele spre Mediterana, Rinul spre Marea Nordului, Innul spre Dunare si prin ea spre Marea Neagra, in timp ce Ticino coboara spre campia italiana, unde, prin apele Padului in care se varsa, ajunge la Marea Adriatica. Daca personalitatea elvetiana implica printre esentialele ei note definitorii vointa de neatarnare, geografia fizica a tarii este factorul care asigura perenitate acestei vointe. Cetatea alpina elvetiana constituie nu numai o reduta naturala, ci si conditia sine qua non a existentei tarii.
Avand in vedere faptul ca Elvetia este o tara mica, se poate afirma ca are multe rezervatii naturale. Cea mai importanta este Parcul National Elvetian din Engadine, regiune la o altitudine de 1400-3171 m, cu o arie care cuprinde in jur de 172 km , care a fost transformata intr-o rezervatie de animale si plante salbatice. Parcul a fost infiintat in 1914 si in fiecare an in jur de 150.000 de vizitatori se plimba pe jos pe trasee care insumeaza 80 km. O treime din parc este acoperit de paduri, o treime de pajisti alpine si o treime de pamanturi necultivabile. Aici se gasesc capre negre, marmote, caprioare, vluturi, etc.

Printre alte rezervatii naturale, frumoase se afla si celebra padure Aletschwald, la o altitudine de 2100 m. In padure sunt brazi de munte foarte batrani si multe alte plante, unele dintre ele relativ rare.
In cantonul Ticino, sunt gradini cu flori minunate pe Isole di Brissago (insulele Brisago) la care se poate ajunge doar cu vaporul. Pe langa o flora fabuloasa mai exista si vegetatia mediteraneana, care in Elvetia este formata doar din lamai si portocali.

Pasarile pot fi observate in Untersee, partea de vest a Lacului Constance, unde pot fi ascultate o sumedenie de specii de pasari rare.
Vocatia turistica a Elvetiei este indelungata, aceasta tara bucurandu- se de o situatie geografica de exceptie, precum si de resurse turistice deosebite, atat naturale, cat si antropice. Muntii Alpi raman principalul produs de atractie al Elvetiei, dar turismul urban si cel de congrese au capatat o importanta considerabila in ultimii ani. In Elvetia, turismul se afla pe locul al treilea, intre primele sectoare exportatoare ale economiei si are o influenta importanta asupra cresterii economice si asupra crearii de locuri de munca.

Astfel, in anul 2000, incasarile totale din turism reprezentau peste 50% din PIB, iar incasarile din turismul international au fost de 7 milioane de dolari SUA, adica aproximativ 10% din totalul exporturilor. Elvetia este totodata una dintre tarile in care cheltuielile legate de turism in strainatate sunt dintre cele mai ridicate. Dupa anul 1998, a fost realizata cresterea dupa o perioada de recesiune pe care a cunoscut-o economia elvetiana. Turismul elvetian a suferit din cauza intensificarii concurentei, a aparitiei de noi destinatii, de conditii generale putin favorabile ale economiei, precum si datorita incapacitatii sectorului de a se adapta noilor conditii de pe piata turismului mondial.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.