Evaluarea proprietatii imobiliare generatoare de afaceri

Trimis la data: 2015-07-03 Materia: Finante-Banci Nivel: Facultate Pagini: 20 Nota: / 10 Downloads: 2
Autor: danagabriela Dimensiune: 470kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
In Romania, activitatea de evaluare a inceput in anul 1992 odata cu infiintarea Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR), organizatie infiintata odata cu trecerea la economia de piata a Romaniei, cand valoarea de piata a devenit o notiune de baza in cadrul tranzactiilor intre parti. Prima specializare a evaluatorilor a fost evaluarea intreprinderii, cererea pentru acest tip de evaluari a fost determinata de lansarea programului de privatizare a fostelor intreprinderi de stat.

Proprietatea imobiliara generatoare de afaceri este un anumit tip de proprietate imobiliara conceputa pentru un tip specific de afacere si se tranzactioneaza pe piata in functie de potentialul lor de activitate cu scop comercial. (SEV 232 Evaluarea proprietatii imobiliare generatoare de afaceri)Prescurtate PIGA-uri, Proprietatile imobiliare generatoare de afaceri sunt considerate activitati comerciale individuale (in sine) si, in mod curent se evalueaza pe baza profitului lor potential inainte de dobanda, de impozit si de amortizare(EBITDA), corectat pentru a reflecta activitatea unui operator de eficienta rezonabila si, adesea, fie pe baza metodologiei DCF, fie prin utilizarea unei rate de capitalizare aplicate la EBITDA.

(SEV 232 Evaluarea proprietatii imobiliare generatoare de afaceri)
Evaluarile de PIGA sunt de regula bazate pe ipotezele continuitatii activitatii de catre un operator de eficienta rezonabila, care beneficiaza de licentele existente, de toate mijloacele fixe si obiectele de inventar necesare afacerii si de un fond de rulment adecvat. (SEV 232 Evaluarea proprietatii imobiliare generatoare de afaceri)

Valoarea proprietatii, care include si fondul comercial transferabil, rezulta dintr-un nivel mentenabil estimat al activitatii comerciale. Daca evaluarea ceruta se bazeaza pe orice alta ipoteza, evaluatorul trebuie sa prezinte o astfel de ipoteza in mod explicit. Deoarece nivelul curent al performantelor afacerii poate fi punctul de plecare in estimarea nivelului rezonabil si mentenabil al activitatii, ar trebui facute ajustari adecvate pentru veniturile si cheltuielile tipice, astfel incat sa se reflecte activitatea comerciala a unui operator de eficienta rezonabila. (SEV 232 Evaluarea proprietatii imobiliare generatoare de afaceri)

Profitul suplimentar generat peste asteptarile pietei si care poate fi atribuit managerului afacerii, nu va fi inclus. Pentru a constitui o baza de comparatie pentru proprietati diferite si cu management diferit, in evaluarea unei PIGA nu vor fi luate in considerare situatiile particulare, cum ar fi: impozitul platit, regimul de amortizare, costul capitalului imprumutat si capitalul investit in afacere. (SEV 232 Evaluarea proprietatii imobiliare generatoare de afaceri)

Stiri
  • pag. 1
  • pag. 2
  • pag. 3
  • pag. 4
  • pag. 5
  • pag. 6
  • pag. 7
  • pag. 8
  • pag. 9
  • pag. 10

Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.