Evitarea prejudiciului

Trimis la data: 2014-07-19
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 7
Nota: 9.81 / 10
Downloads: 0
Autor: Greta_V
Dimensiune: 26kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
De exemplu, pot aparea diferente intre consilier si client in ceea ce priveste valorizarea vietii de dupa moarte, dreptul de a muri si de a-ti lua viata. Cand apare un astfel de conflict de valori, consilierul trebuie sa discute cu clientul propriile valori si modul in care acestea pot fi acceptate sau respinse, astfel incat relatia terapeutica sa nu sufere. Sensibilitatea la diferentele culturale se pastreaza atat in relatia de supervizare cat si in relatia de consultanta.
Pentru a monitoriza evolutia si bunastarea clientului consilierului supervizat, supervizorul trebuie sa mentina inregistrate anumite informatii: (Welfel, 1998):data si ora intalnirii de supervizare,
lista cazurilor discutate, elemente legate de progresul clientului,
aspecte ce ar trebui urmarite in viitoarele intalniri, planul pentru remedierea oricaror deficiente ale supervizatului ce au fost identificate

Standardul C.3.a. mentioneaza ca in reclama pe care si-o face, consilierul poate sa foloseasca numai nivelul cel mai inalt pe care l-a absolvit si nu cel care este in curs de absolvire. Astfel, titlul de "doctor" va putea fi folosit in reclama consilierului numai dupa ce acesta a absolvit, faptul ca el este "doctorand" nu reprezinta un titlu si nici nu denota absolvirea unui nivel, ca atare nu este etic folosirea acestei etichete in reclama consilierului. Acreditarea din partea Colegiului Psihologilor este o modalitate de a asigura competenta consilierilor, dar nici ea si nici absolvirea unui program de formare nu garanteaza competenta consilierului.

Odata ce acestia incep sa practice, sunt responsabili pentru propria lor competenta. Codul de etici cere consilierilor de a recunoaste importanta educatiei continue pentru a mentine contactul cu ultimele cercetari si practici profesionale in domeniu. Criteriile obiective cum ar fi acumularea unor credite nu sunt suficiente pentru a asigura competenta continua a consilierilor. Mai important decat acest lucru ar fi efortul propriu consilierului de a constientiza propriile limite si de a cauta modalitati formale, dar si informale de a-si imbunatati deprinderile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.