Evolutia ajutorului de stat

Trimis la data: 2019-12-11 Materia: Economie Nivel: Facultate Pagini: 7 Nota: / 10 Downloads: 18
Autor: a2730304012532 Dimensiune: 19kb Voturi: Tipul fisierelor: doc Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Ajutoarele de stat reprezenta masuri selective de sprijin financiar public, acordate unor intreprinderi, zone sau activitati in vederea atingerii unor obiective de interes general, cum ar fi protectia mediului, dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, dezvoltarea zonelor defavorizate, salvarea sau restructurarea unor agenti economici strategici etc. Chiar daca sprijinul acordat intreprinderilor de catre autoritati sustine un interes public major, acesta poate denatura mediul concurential normal. De aceea, este necesara elaborarea si aplicarea cu strictete a regulilor cu privire la modalitatile in care autoritatile pot interveni pe piata prin acordarea de ajutoare de stat.

Ajutorul de stat poate fi compatibil daca urmareste obiective de interes comun clar definite, avand efecte benefice generale asupra dezvoltarii economice, si nu afecteaza comertul cu statele membre ale Uniunii Europene. Comisia Europeana incurajeaza statele membre sa acorde prioritate actiunii de consolidare a competitivitatii economiei lor, precum si de consolidare a coeziunii sociale si regionale. Reforma in domeniul politicii concurentei, intreprinsa de Comisie in ultimii ani, vizeaza si domeniul ajutoarelor de stat.
Astfel, se doreste redirectionarea ajutoarelor catre obiectivele stabilite prin Strategia Europa 2020, precum cercetarea, dezvoltarea si inovarea, promovarea investitiilor in capital de risc, formare profesionala, energii regenerabile si protectia mediului. Reglementarile comunitare impun partilor interesate sa verifice daca ajutorul de stat reprezinta un instrument politic adecvat pentru atingerea obiectivelor de interes comun.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.