Evolutia chimica si biologica a vietii

Trimis la data: 2007-01-21 Materia: Chimie Nivel: Liceu Pagini: 3 Nota: / 10 Downloads: 4189
Autor: Adela Rosca Dimensiune: 8kb Voturi: Tipul fisierelor: rtf Acorda si tu o nota acestui referat: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
vezi mai multe detalii vezi mai putine detalii
Raporteaza o eroare
Pentru orientare,vom schita intai istoria geologica a pamantului.se presupune ca Pamantul s-a format acum 4800 de milioane de ani, prin condensarea unui nor de gaze si praf.Deoarece praful,consta in special, din elemente radioactive, descompunerea acestora din interiorul Pamantului a generat multa caldura si actiune vulcanica, astfel incat temperatura de la suprafata Pamantului era probabil mult mai inalta decat astazi.Exista inca destule controverse si nelamuriri asupra compozitiei atmosferei stravechi, care provenea partial din interiorul Pamantului.

Atmosfera straveche continea probabil mult azot si era reducatoare bogata in hidrogen, metan, amoniac si apa. Dar hidrogenul s-a consumat curand si cu timpul a crescut concentratia compusilor oxidati, cum ar fi monoxidul de carbon. Este foarte probabil ca in perioada aparitiei vietii, atmosfera a fost puternic reducatoare, total lipsita de oxigem. Oxigenul a aprut, mai tarziu, in mare parte ca produs al fotosintezei.

Unitatea dintre organism si mediu este exprimata sintetic prin interactiunea dintre materia vie si natura anorganica primara (factorii abiotici).Ecologul E.Commoner elaboreaza "Legea unitatii viu-neviu" sau "Toate sunt legate de toate", care evidentieaza interdependenta dintre organisme si mediul de viata.

Existenta ecosferei se intemeiaza pe o retea complexa de lagaturi reciproce, care evidentieaza interconditionarea procesel; or dintre sub sinteme ca si intre diferitele sisteme integratoare ajunse in contact. Schimbul permanent de substante, informatii si energie este de fapt materializarea acestei unitati ce caracterizeaza sistemele biologice ce caracterizeaza sistemele biologice care sunt sisteme deschise.

ISTORICUL PAMANTULUI SI AL VIETII
Pamantul si viata de pe Pamant au o istorie comuna.Aceasta se poate imparti in trei mari faze: 1.Faza abiotica (etapa protoplanetara) - este faza in care au aparut premisele proceselor geofizice si geochimice care au creat conditii optime pentru aparitia vietii.Este faza evolutiei chimice.

2.Faza biotica - debuteaza odata cu aparitia primelor forme de viata la inceputul Arhaicului.Prin intermediul activitatilor lor vitale, organismele aau influentat diverse moduri evolutia ulterioara a atmosferei, hidrosferei si litosferei, implicandu-se astfel in mod direct in modificarea conditiilor viitoare de existenta si evolutie.

3.Faza antropica - faza antropica a inceput la sfarsitul perioadei Tertiale, odata cu apartitia omului.Odata cu raspandirea lui pe glob si cu desfasurarea din ce in ce mai intensa a activitatilor sale vitale si de productie, omul influenteaza din ce in ce mai mult evolutia mediului biotic si a celui abiotic.

Biologia generala actulala se confrunta cu multe probleme dificile si controversate cum ar fi:originea vietii relatiile organismelor cu mediul,problemele ereditatii si variabilitatii, problema relatiilor dintre ontogenie si filogenie etc.

Cea mai veche conceptie despre aparitia vietii pe Pamant, aparuta inca inca din Antichitate, este Teoria generatiei spontane, sustinuta si exprimata in doctrina lui Democrit.Potrivit acesteia, viata este rezultatul actiunii fortelor mecanice ale naturii.

Aparitia initiala a fiintelor vii sau nasterea lor spontana din apa si namol s-ar datora unei combinatii intamplatoare mai precis este rezultatul intalnirii si unirii celor mai mici particule de pamant umed cu atumii focului. Aristotel, cel mai mare naturalist al Antichitatii, considera ca larvele, viermii si alte insecte se formeaza de roua, din lemn uscat,din par,din sudoare si din carne.

Savantul francez Louis Pasteur combate ceasta teorie, el dovedind experimental ca micro organismele nu pot lua nastere din infuzii si solutii organice, ci din germenii lor.

Stiri
Nota explicativa
Referatele si lucrarile oferite de Referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.

Iti recomandam ca referatele pe care le downloadezi de pe site sa le utilizezi doar ca sursa de inspiratie sau ca resurse educationale pentru conceperea unui referat nou, propriu si original.

Referat.ro te invata cum sa faci o lucrare de nota 10!
Linkuri utile
Programeaza-te online la salonul favorit Descarca gratuit aplicatiile pentru iOS si Android Materiale educative Jocuri Cele mai tari jocuri de pe net Referate scoala Resurse, lucrari, referate materiale pentru lucrari de nota 10
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.