Evolutia circulatiei turistice din statiunea montana Ranca

Trimis la data: 2012-01-24
Materia: Turism
Nivel: Facultate
Pagini: n/a
Nota: 8.72 / 10
Downloads: 353
Autor: Sturzu catalina
Dimensiune: 1521kb
Voturi: 19
Tipul fisierelor: pptx
Acorda si tu o nota acestui referat:
Amplasata la o altitudine de 1600 m deasupra nivelului marii, statiunea montana Ranca este extensia teritoriala si administrativa a orasului Novaci. In lipsa unei strategii si a unor resurse care sa creeze un pol de atractie pentru resursele etnoculturale ale Novaciului, Ranca a devenit in ultimii ani un adevarat motor al dezvoltarii.
Mutatii si tendinte in evolutia turismului montan
-muntele a fost din totdeauna cea mai sugestiva dovada a maretiei naturii, de aceea el a devenit astazi una dintre principalele destinatii de vacanta fiind considerat in esenta pentru multe popoare ca un simbol al spiritualitatii

-dezvoltarea de ansamblu a turismului in general si transformarea lui intr-o miscare de masa a facut ca muntele sa se impuna tot mai mult prin atentia investitorilor si promotorilor turismului montan
-astfel in prezent efectele dezvoltarii turismului montan in plan econonic, social si cultural desi sunt foarte greu de cuantificat, sunt tot mai mult apreciate datorita importantei lor.

Ranca este punctul de plecare catre multe atractii turistice in vecinatatea sa din judetul Gorj. Cateva exemple elocvente sunt:
Rezervatia naturala Cheile - Oltetului.Pestera Muierilor.Dezvoltarea durabila a turismului trebuie realizata pe baza unor principii, cum ar fi:Turismul trebuie vazut ca o activitate pozitiva;

Relatia dintre mediu si turism sa se dezvolte astfel incat mediul sa sustina activitatile turistice pe termen lung;Dezvoltarea activitatii de turism sa respecte caracteristicile locului unde se desfasoara;Scopul dezvoltarii turistice sa fie intotdeauna echilibrarea nevoilor turistilor cu cele ale destinatiilor si gazdelor acestora;Industria turistica, guvernele si autoritatile trebuie sa respecte aceste principii.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.