Evolutia conceptului drepturilor omului

Trimis la data: 2016-03-01
Materia: Drept
Nivel: Facultate
Pagini: 25
Nota: 8.42 / 10
Downloads: 1
Autor: emily
Dimensiune: 30kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Referat RESPECTAREA DREPTURILOR SI LIBERTATILOR FUNDAMENTALE ALE OMULUI

1. Originile si evolutia conceptului Drepturilor Omului
2. Principiul respectarii drepturilor omului
3. Institutia drepturilor omului
4. Dreptul international al drepturilor omului
5. Sisteme de protectie a drepturilor omului
CONCLUZII SI RECOMANDARI
BIBLIOGRAFIE
INTRODUCERE

Actualitatea si importanta problemei abordate. Datorita insistentei comunitatii internationale, drepturile omului au devenit o problema a intregii lumi. Dreptrile omului reliefeaza o importanta deosebita, drept pentru care acestea se regasesc in acte speciale: declaratii de drepturi, legi fundamentale etc. Preocuparile pentru promovarea in practica a drepturilor omului s-au accentuat pe plan international in mai multe documente valoroase: Declaratia Universala a Drepturilor Omului (1948); Pactul International cu privire la drepturile civile si politice; Pactul International cu privire la drepturile economice, sociale si culturale (1966); Actul Final al Conferintei pentru Securitate si Cooperare in Europa (Helsinki, 1975); Documentul final al Reuniunii de la Viena a reprezentantilor statelor participante la Conferinta pentru securitate si cooperare in Europa (1989); Carta de la Paris (1990) si altele. Prin drepturi ale omului se subintelege in general drepturile inerente naturii noastre, fara de care nu poate trai fiinta umana. Drepturile si libertatile fundamentale ale omului ingaduie dezvoltarea si folosirea din plin a calitatilor umane: inteligenta, constiinta, ratiune, nevoi spirituale, morale etc. Ele izvorasc din nazuinta crescanda a oamenilor catre o viata in care demnitatea si valoarea fiecaruia sa fie respectate si protejate.

Scopul si obiectivele tezei. Scopul tezei rezida in efectuarea unei cercetari ample si detaliate a specificului conceptual, originii si evolutiei istorice, respectarii si protejarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
In realizarea scopului ne-am propus urmatoarele obiective:
cercetarea determinarilor conceptuale a drepturilor si libertatilor omului;
cercetarea istoricului drepturilor omului;
cercetarea respectarii drepturilor omului;
cercetarea mecanismelor de protectie a drepturilor omului.

Cuvintele cheie: Drepturi si libertati fundamentale, drepturi naturale, sistem de protectie, Carta drepturilor, instrument de protectie, declaratie.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.