Executarea transporturilor

Trimis la data: 2013-10-04
Materia: Transporturi
Nivel: Facultate
Pagini: 3
Nota: 9.52 / 10
Downloads: 0
Autor: Pisica irina
Dimensiune: 13kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Art. 19. - (1) Ministerul Transporturilor elaboreaza si supune aprobarii Guvernului schema retelei nationale de transport, care are ca obiective asigurarea deplasarii persoanelor si a marfurilor intre toate localitatile tarii, precum si conectarea infrastructurilor nationale de transport la principalele infrastructuri de transport international.
(2) Consiliile judetene impreuna cu consiliile locale vor elabora schema retelei locale de transport, care va fi avizata de catre Ministerul Transporturilor.
Consiliile judetene impreuna cu consiliile locale vor elabora schema retelei locale de transport, care va fi avizata de catre Ministerul Transporturilor. (3) Schema retelei nationale de transporturi va fi aprobata prin hotarare a Guvernului. Art. 20. - (1) Transportul de persoane sau de bunuri poate fi transport in interes public sau transport in interes propriu. (2) Transporturile executate de persoane juridice sau fizice, in conditii nediscriminatorii de acces pentru terti, pe baza unui contract de transport, contra plata, sunt transporturi in interes public, denumite in continuare transporturi publice.

(3) Contractul de transport se incheie intre transportator si beneficiarul de transport si se probeaza, pentru transportul de persoane, printr-un titlu de transport inmanat pasagerului, iar pentru transportul de marfuri, printr-un document specific de transport.
(4) In cazul transporturilor de persoane in regim de taximetrie se va stabili prin norme ale Ministerului Transporturilor si ale consiliilor locale modul cum se aplica prevederea de la alin. (3). (5) Contractul de transport poate fi incheiat direct cu transportatorul sau prin intermediari de transport, autorizati de Ministerul Transporturilor.

Art. 21. - (1) Transportul in interes personal, executat de persoane fizice in vederea asigurarii deplasarii unor persoane sau bunuri, precum si transportul in folos propriu, organizat de persoane fizice sau juridice pentru activitatile proprii, cu mijloacele de transport pe care le detin in proprietate sau le folosesc in baza unui contract de inchiriere, este transport in interes propriu. (2) Transportul in folos propriu de bunuri si de persoane trebuie sa constituie accesoriul unei alte activitati economice executate de persoana care il organizeaza, iar bunurile transportate trebuie sa fie proprietatea acesteia ori sa fie rezultatul activitatii sale.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.