Exemplu din practica de afaceri pe tema comportamentului etic si neetic

Trimis la data: 2013-03-24
Materia: Economie
Nivel: Facultate
Pagini: 2
Nota: 8.40 / 10
Downloads: 0
Autor: sorina88
Dimensiune: 18kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
In compania SC.VOICE SRL,activitatea principala este de call-center,si anume recuperari creante.Aici lucreaza 20 de angajati,echipa formata din manager,supervisor,2 traineri,un consilier juridic,un contabil,2 sefi de echipe,12 operatori call-center.In aceasta companie,toti angajatii colaboreaza pentru a aduce la un nivel inalt asteptarile clientilor si pentru a mentine colaborarea cu diverse companii.
Un aspect important in ceea ce priveste comportamentul etic,este acela,ca este exclusa munca la negru,iar atmosfera la locul de munca este o atmosfera placuta,oamenii lucreaza de placere,sunt multumiti de felul in care superiorii ii trateaza,si vin relaxati la locul de munca,fapt care se reflecta in activitatile pe care le desfasoara,in felul in care discuta cu toti clientii si abordarea profesionala pe care o adopta in rezolvarea cerintelor companiei.

Paleta larga a situatiilor dintr-o institutie poate genera posibilitatea ca anumite relatii personale dintre angajati sau dintre angajati si superiori sa provoace probleme- in interiorul sau/si in exeriorul organizatiei.Desi la prima vedere,totul decurge normal,in randul oamenilor pot aparea conflicte,avand in vedere ca sefii ii pot trata altfel pe angajatii care lucreaza de mai mult timp in respective companie,iar celor noi dandu-le ocazia de a se integra,le vor da responsabiliti mai reduse.

Unii angajati pot considera acest lucru un motiv de subapreciere fata de ei,de avantajare a celorlalti.De altfel,mai sunt aspecte si in ceea ce priveste gradul de avansare al angajatilor,si nu in ultimul rand,faptul ca,pentru comanie,este important ca angajatii sa fie multumiti,insa clientii sunt de asemenea importanti,clientii fiind cei care dau posibilitatea crearii unui renume prin implicarea,comunicarea,loialitatea,promptitudinea fata de rezolvarea cerintelor acestora si a tot ce implica mentinerea parteneriatului.

Consecintele unui comportament neetic intr-o companie,duce la pierderea increderii partenerilor si a angajatilor,duce la lipsa de comunicare,lipsa de implicare in proiectele care se deruleaza,si nu in ultimul rand,duce la scaderea loialitatii.O alta consecinta a unui comportament neetic,este scaderea reputatiei,pierderea renumelui.In ceea ce priveste angajatii,acestia,in urma unui comportament neetic,vor fi penalizati in diverse forme,in functie de gravitatea situatiei.Acestia vor putea pierde sansa de a promova,sansa de a beneficia de anumite premii,bonusuri,chiar isi pot pierde locul de munca,sau anumite procente din salariu,in functie de situatie.

Imbunatatirea eticii intr-o organizatie,este foarte importanta,deoarece,creaza un mediu stabil,duce atat la realizarea profesioanla a persoanelor care lucreaza in respectivul mediu,dar si satifactia acestora de a privi locul de munca cu resposabilitate,dar si cu bucurie.Acestia isi vor recunoaste greselile,insa se vor bucura si de rezultate favorabile.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.