Exporturi traditionale chinezesti

Trimis la data: 2010-09-06
Materia: Marketing
Nivel: Facultate
Pagini: 16
Nota: 7.02 / 10
Downloads: 461
Autor: Gentimir razvan
Dimensiune: 867kb
Voturi: 16
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
China, cunoscuta pe scena mondiala sub numele de Republica Populara Chineza, este o tara din estul Asiei care a fost inzestrata cu o multitudine de resurse, de la terenul agricol pana la resursele minerale. Datorita acestei bogatii, tara a exportat diferite tipuri de bunuri spre diferite parti ale lumii. In cazul in care cunoasteti cate ceva din economia Chinei, va puteti da seama ca o parte importanta din venituri este pusa pe seama exporturilor, facand din aceasta tara una din cele mai bogate exportatoare ale lumii.
Fiind al doilea stat ca economie, dupa Statele Unite ale Americii (SUA), a putut sa prospere in toate domeniile de activitate. Studiile facute asupra economiei Chinei au demonstrat ca tara a inregistrat mariri constante a volumului exporturilor, ceea ce a a dus la dezvoltarea ei economica.

China exporta spre diferite colturi ale lumii, dintre care merita amintite SUA, Hong Kong, Japonia, Germania, Coreea de Sud, Olanda, Marea Britanie si Rusia. Incepand de la componente de computere, pana la diferite bunuri casnice si de la jucarii si articole sportive, pana la componente video, China exporta o gama larga de produse.

Cand vine vorba despre contributia la dezvoltarea economica a lumii, China este una din tarile cele mai importante. Incepand de la produse agricole si pana la produsele industriale, concentrarea companiilor producatoare in marile orase ale Chinei a oferit constant un surplus al dezvoltarii din afacerile de export. Exportul de masini, spre exemplu, a crescut simtitor in utlima perioada.

Companiile care exporta masini chinezesti castiga venituri insemnate, in special odata cu liberalizarea economica. Lista vehiculelor contine autobuze si camioane. Cand se vorbeste despre exportul de automobile, unele dintr companii sunt responsabile pentru cea mai mare parte a vehiculelor exportate, unele dintre ele catre natiuni in dezvoltare precum Rusia, Iran si Kazakhstan. Pe langa aceasta, mai sunt si tarile europene care conteaza pe exportul de automobile din China, care este o buna competitoare fata de alte tari care exporta automobile.

Este cunoscut faptul ca exportul de automobile din China a atins pragul de doua miliarde de dolari. In termeni de dezvoltare a afacerilor de dezvoltare a exportului de masini, China exceleaza in livrarea de automobile spre piete tinta din toata lumea si asta la un pret convenabil. Datorita cererii ridicate pentru vehicule cu motorizare mica in restul lumii,se simte importanta producatorilor de masini din China.

Cererea pentru masini chinezesti s-a raspandit in lume, din moment ce clientii asteapta cea mai buna calitate la un pret convenabil. Tinand ritmul cu alte produse la export, China s-a straduit sa exceleze in ceea ce priveste exportul de automobile.

Nu exista nicio indoiala asupra faptului ca cea mai mare parte a masinilor exportate din China se datoreaza unor companii populare precum Jinhua Shiwei Vehicle Co., Ltd, Wuxi Yuejin Vehicle Trade Co., Ltd, etc. In ultimul timp, companiile producatoare de masini din china sunt recunoscute drept sursa a unor masini inovative, care au o cerere ridicata la nivel mondial, ducand la o crestere constanta a veniturilor in ultimii cinci ani.

Cand vine vorba despre produsele manufacturate pe care le exporta China, este de notat ca acest stat a devenit un nume mondial in ceea ce priveste exportul de produse manufacturate. Guvernul Chinei s-a concentrat totodata pe comertul extern pentru cresterea economica si este evidenta contributia sectorului de exporturi. Tara este bogata atat in produse agricole cat si minerale, fapt ce duce la dezvoltarea unei game variate de companii.

Produse ca sticla pentru oglinda, chiuvete de bucatarie, spite de biciclete, electrocasnicele sunt pe lista de export a produselor manufacturate din China. Nu este totodata strain faptul ca resursele minerale ale RPC sunt poate printre cele mai numeroase din lume.

China este cunoscuta la nivel global ca unul dintre cei mai mari producatori de bunuri industriale si produse minerale, printre care imbracaminte de bumbac, tungsten si antimoniu. Datorita acestui fapt, exportul manufacturier chinez a progresat considerabil.

Pe langa produsele tipice, mai exista o serie de produse unice, precum diferite ornamente, decoratiuni pentru casa, produse mestesugaresti si ceasuri facute din bronz ( Orient Bronze este un manufacturier cunoscut pentru gama sa larga de produse ).

Odata cu dezvoltarea trendului de export manufacturier in China, numeroase companii se dezvolta si atrag cumparatori straini. Cu un proces de export devenit mai liber, China profita de avantajele situatiei economice si pune accentul pe afacerile de export. China prezinta o varietate mare in ceea ce priveste productia de bunuri de calitate si reuseste sa distribuie o gama larga de bunuri.

In prezent, China este unul din centrele majore a comertului international din partea de est a mapamondului. Datorita politicii comerciale, China are relatii comerciale bune cu cateva state dezvoltate din lume. Importurile si exporturile in valoare de cateva miliarde de dolari se desfasoara zilnic in principalele centre de afaceri din China.

Cateva produse sunt exportate din China in mare parte in diferite colturi ale lumii, in special spre Statele Unite si alte tari europene. Oricum, cererea de produse de export traditionale din China este ridicata pretutindeni in lume.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.