Fabricarea pastelor fainoase

Trimis la data: 2016-01-26
Materia: Agronomie
Nivel: Facultate
Pagini: 20
Nota: 9.60 / 10
Downloads: 0
Autor: anelis
Dimensiune: 63kb
Voturi: 1
Tipul fisierelor: doc
Acorda si tu o nota acestui referat:
Valoarea alimentara ridicata a produselor fainoase se bazeaza nu numai pe apotul lor energetic, conferit de continutul sporit in hidrati de carbon si grasimi, ci si pe valoarea tuturor componentilor, acestia reprezentand forme care se asimileaza usor de catre organismul uman. Puterea calorica a pastelor fainoase atinge 4000 kcal/kg.
Cat priveste pastele, s-a stabilit ca, pe langa unele insusiri deosebite pe care le au, cum ar fi continutul ridicat de proteine vegetale si elemente nutritive integrale ale fainii, unitatea nutritiva a pastelor fainoase este de 17 ori mai ieftina decat aceea obtinuta din carne.
Pastele fainoase sunt produse obtinute dintr-un aluat crud,necopt,nefermentat, modelat in diferite forme si uscate.

Pastele fainoase reprezinta produse alimentare cu durata relativ mare de conservare, obtinute din faina de grau bogata in gluten si apa, cu sau fara utilizarea unor adaosuri, ca: oua; pasta de tomate; suc de morcovi; spanac etc. Utilizarea pastelor fainoase in alimentatie se bazeaza pe urmatoarele insusiri ce le caracterizeaza:
-valoare nutritionala ridicata, datorita umiditatii scazute pe care o au, continutului ridicat de glucide si protide, ca si gradul avansat de asimilare a acestor componenti;
-durabilitate la conservare,putandu-se pastra timp indelungat in conditi obisnuite, la temperatura camerei, fara a-si micsora calitatile nutritive si gustative;
-rapiditate si simplitate la prepararea pentru consum, ca si diversitatea formelor in care se pot gati.
-Pastele fainoase se realizeaza intr-o gama larga de sortimente,distingandu-se, in primul rand:
Dupa forma:
- paste lungi:
- paste medii:
- paste scurte:
Dupa compozitia aluatului:
- paste fainoase simple
- paste fainoase cu oua
- paste fainoase cu adaosuri nutritive
Dupa proprietati:
- paste fainoase obisnuite
- paste fainoase extra
- paste fainoase supra.
Pastele fainoase au valoare alimentara ridicata, se fabrica intr-o gama sotimentala ampla si se consuma impreuna cu numeroase alte sortimente.

RETETA DE FABRICATIE
-FAINA - 100 kg
-APA - 5 l
-OUA - 100 bucati

Se amesteca faina, apa, ouale, pana la formarea aluatului, dupa care aluatul este modelat in fuctie de sortimentul fabricat. Semifabricate obtinute sunt supuse operatiilor de preuscare si uscare rezultand produsele finite dorite


2.3. PREGATIREA MATERIILOR PRIME SI AUXILIARE
Pregatirea materiilor prime si auxiliare reprezinta operatia prealabila a procesului tehnologic, avand drept scop aducerea materiilor intr-o stare fizica potrivita pentru prepararea aluatului si desfasurarea fabricatiei.Ambalajele asigura protectia calitatii produselor pana la consumator si prezentarea lor cat mai estetica.


FAINA:
Reprezinta materia prima de baza, care intra in cea mai mare proportie in componenta produselor fainoase. Pentru obtinerea produselor de buna calitate, faina trebuie sa aiba insusiri cat mai constante si corespunzatoare cerintelor de fabricatie a fiecarui sortiment sau grupa de sortiment.
Home | Termeni si conditii | Politica de confidentialitate | Cookies | Help (F.A.Q.) | Contact | Publicitate
Toate imaginile, textele sau alte materiale prezentate pe site sunt proprietatea referat.ro fiind interzisa reproducerea integrala sau partiala a continutului acestui site pe alte siteuri sau in orice alta forma fara acordul scris al referat.ro. Va rugam sa consultati Termenii si conditiile de utilizare a site-ului. Informati-va despre Politica de confidentialitate. Daca aveti intrebari sau sugestii care pot ajuta la dezvoltarea site-ului va rugam sa ne scrieti la adresa webmaster@referat.ro.